0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Sterk Pesse neemt koppositie weer alleen in

‘Het was een zalige middag’

Sleen - Na twee nederlagen op rij herstelde Pesse zich op uitstekende wijze bij koploper Sleen. De ploeg van trainer Yves Heskamp maakte een sterke indruk en boekte een verdiende 1-4 zege, waardoor het weer alleen aan kop gaat. Pesse was grotendeels de bovenliggende partij en kreeg legio kansen, maar verzuimde al in een vroegtijdig stadium de wedstrijd in haar voordeel te beslissen.

Tot het laatste kwartier bleef het spannend bij een 1-2 stand. Daarna drukte Pesse de suprematie uit in twee rustgevende treffers, waardoor de buit binnen was. Pesse kon weer beschikken over Remmert Verbrugge, Jurgen Nes en Bennie van Dam, maar miste toch nog Marco Hartman, Robin Zinger, Mike Bruinenberg, Erwin Strijker en Bram Vredeveld. Pesse stond achterin goed en dat bracht rust in de hele ploeg. Remmert Verbrugge had zijn sterke rentree direct nog meer glans kunnen geven, maar zijn afstandsschot belandde op de paal. Het middenveld was heer en meester en zorgde voor veel dreiging. Na een kwartier werd Niek Brinkman in het strafschopgebied neergelegd, waarna Sander Hartman de strafschop benutte. Even later zette Robin Ian Okken vanaf links voor en kopte Ingmar Reinders maar net voorlangs. Sleen beperkte zich door lange ballen naar de spitsen te sturen, maar die kwamen nauwelijks aan. Het middenveld van Sleen kreeg geen tijd om na te denken en was al snel de bal weer kwijt. Na een half uur betekende de eerste kans voor Sleen meteen de gelijkmaker en die kwam uit de lucht vallen. Na een corner viel de bal per ongeluk voor de voeten van Jacques Koops, die overigens dit buitenkansje knap verzilverde. Het had niet veel gescheeld of het had even later al 2-1 gestaan, want Lars Meijer schoot van dichtbij naast. Pesse bleef in de fysieke wedstrijd dreigender en kwam vlak voor rust terecht op 1-2 door een treffer van Ezra Meijer, waarbij doelman Niels Kloppenburg er niet goed uitzag. Vlak voor rust was de beweeglijke en moeilijk van de bal af te krijgen Arjan Goeree, dichtbij de gelijkmaker, maar Pesse-doelman Ruben Waninge, zorgde ervoor dat de ruststand 1-2 werd.

Tweede helft

Na rust
werd Sleen gevaarlijk door kansen voor Arjan Goeree en Ranil Briek, maar doelman Waninge bracht opnieuw redding. Na zeven minuten werd Pesse voor het eerst gevaarlijk na rust, maar het schot van Niek Brinkman was een prooi voor de onzeker keepende, maar boomlange doelman Niels Kloppenburg. Het pleitte voor Pesse dat het bleef aanvallen en niet terug zakte. Dat leverde kansen op voor de bezoekers. Na een krullende voorzet van Remmert Verbrugge tikte Ezra Meijer naast, maar achter hem stond Ingmar Reinders, die er misschien wel beter voor stond. Na een uur kreeg Pesse in een sterke fase kans op kans via Ingmar Reinders (3x) en Ezra Meijer, maar Pesse hield Sleen in leven. Een kwartier voor tijd bracht Heskamp invaller Frank Prietvoor Jari Hilberdink in en zijn eerste balcontact leverde direct de bevrijdende 1-3 op. Hij passeerde een verdediger en schuin voor het doel knalde hij het leer achter Kloppenburg in de touwen. Dat was met recht een gouden wissel van HeskampDat betekende de genadeklap voor Sleen, dat via Jordi van den Bosch nog dreigend werd, maar op slag van tijd bekroonde Ezra Meijer een fraai lopende aanval met een knappe treffer. Pesse-trainer Yves Heskamp vond zijn ploeg oppermachtig. ,,Ons middenveld was heer en meester en de terugkeer van Nes en Verbrugge gaf rust achterin. Jurgen Nes bracht meer snelheid en daar werden we tegen HODO eigenlijk op afgerekend. We stonden goed en we hebben heel goed gespeeld. We hebben weinig weggegeven en het was een zalige middag. Zij kregen geen grip op ons middenveld. Nu maar hopen dat de geblesseerde spelers er gauw weer bij zijn.

Sleen-Pesse 1-4 (1-2)
14. Sander Hartman 0-1 (strafschop), 26. Jacques Koops 1-1, 38. Ezra Meijer 1-2, 76. Frank Priet 1-3, 90. Ezra Meijer 1-4. Scheidsrechter: Drost.Pesse: Waninge; Kolen, Otten, Verbrugge, Nes (78. Van Dam); Meijer, S. Hartman, Brinkman; Okken (89. Steenbergen), Hilberdink (75. Priet), Reinders.