0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Sterk Pesse geeft HODO weinig kans

Hollandscheveld - Pesse heeft ondubbelzinnig revanche genomen voor de 2-3 nederlaag die het thuis tegen HODO leed. Een sterk spelend Pesse liet HODO geen moment in de wedstrijd komen en behaalde een volkomen verdiende 0-4 overwinning. Het geconcentreerd spelende Pesse oogde gretig en had HODO tijdens het grootste deel van het duel in een ijzeren greep en liet na het eindsignaal pas weer los. Door de knappe zege naderde Pesse koploper Raptim tot op een punt.

Aangezien het hoofdveld van HODO afgekeurd werd, moest uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Even was er misschien teleurstelling, maar dat duurde niet lang. Pesse miste Mike Bruinenberg, Frank Priet en Milan Kolen. In de wedstrijd tegen Raptim brak Kolen zijn pols en is hij dit seizoen uitgeschakeld. HODO was nog meer gehavend, want de thuisclub miste maar liefst acht spelers. De nood was zo hoog dat de 43-jarige Rudolf Lip van een lager elftal in moest springen en dat deed hij trouwens naar behoren.


Pesse voelde zich vanaf het begin als een vis in het water op het kunstgras en onder gure weersomstandigheden namen de gasten direct het heft in handen. Pesse combineerde vlot en was al gauw via Robin Okken kansrijk, maar zijn schot vloog voorlangs. Pesse won de duels en zat er bovenop en gaf HODO geen centimeter ruimte. Al na negen minuten nam Pesse de leiding. Sander Hartman knalde na een vrije bal het leer schitterend in de kruising. De bezoekers namen geen gas terug en behielden een overwicht. HODO kreeg geen tijd te combineren en Pesse had steeds heel snel de bal weer terug veroverd. Na twintig minuten resulteerde de dominantie van Pesse in een tweede treffer en die viel na een knap uitgevoerde aanval. Een steekpass vanaf het middenveld bracht Ingmar Reinders vrij voor HODO-doelman Jari Hooijer. Reinders passeerde Hooijer en schoof het leer in het lege doel. Met de sterke beginfase legde Pesse de basis voor een prima wedstrijd. Pesse had wel pech dat Jurgen Nes al na twintig minuten geblesseerd het veld moest verlaten. Robin Zinger was zijn vervanger. 


Na een half uur liet HODO voor het eerst van zich horen. Bryan Snippe verscheen in kansrijke positie, maar hij schoot naast. Even later knalde Wesley Annen over het doel van Ruben Waninge, die in de laatste zeven duels slechts één treffer incasseerde. Tot de rust was er vooral sprake van middenveldspel en konden beide ploegen niet meer tot kansen komen. 


Tweede helft

Pesse-trainer Yves Heskamp bracht na rust RemmertVerbrugge voor Bennie van Dam en Pavlo Vetrennikov voor Niek Brinkman. Pesse begon goed aan het tweede bedrijf en al vlot kreeg Robin Okken de kans op 0-3, maar zijn schot werd gepareerd door Jari Hooijer. Daarna verscheen PavloVetrennikov in kansrijke positie, maar hij raakte het leer niet vol, zodat die kans verloren ging. Even later was het wel raak. Ingmar Reinders zette vanaf rechts voor en Robin Okken tikte de bal langs Hooijer. Daarmee leek de wedstrijd beslist, maar het pleitte voor HODO dat het bleef zoeken naar treffers. Jorn Smit was daar dichtbij, maar Waninge bracht redding. Invaller Rick Warmels was ook dichtbij een treffer, maar hij mikte over. HODO was in deze fase iets meer aan de bal, maar Pesse was in de tegenaanval dreigender. Een schot van PavloVetrennikov werd geblokt. Na ruim een uur spelen vergrootte Pesse de voorsprong, maar kreeg daarbij wel hulp van HODO. Robin Okken zette vanaf links voor, waarna Sander Danes de bal langs zijn doelman in zijn eigen doel kopte. HODO viel daarna aan, maar Pesse kreeg via Ezra Meijer de grootste kans. Na een fraaie aanval verscheen de middenvelder vrij voor Hooijer. Hij wilde het leer in de verste hoek krullen, maar Hooijer begreep dat en ranselde de bal uit het doel. Zo behaalde Pesse een verdiende 0-4 zege bij HODO en doet het goed mee om de titel en voerde de druk op koploper Raptimverder op. 


HODO-Pesse 0-4 (0-2)
9. Sander Hartman 0-1, 19. Ingmar Reinders 0-2, 48. Robin Okken 0-3, 64. Sander Danes (e.d.) 0-4. Scheidsrechter: vdWerf. Geel: Smit, Warmels (HODO), Meijer (Pesse).
Pesse: Waninge; Otten, van Dam (46. Verbrugge), Nes (20. Zinger), Strijker; S. Hartman, Brinkman (46. Vetrennikov), Meijer; Reinders, Okken, M. Hartman.       
Uitslag

Op 24 mrt.
 om 14:00
0
HODO 1
-
vs
4
Pesse 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 26 maart, 2024
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor