0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Seizoensoverzicht 2019 - 2020 sv Pesse 1

Afgelopen dinsdag besloot de KNVB tot een ingrijpende beslissing over te gaan door het corona virus. Alle competities in het amateurvoetbal worden namelijk niet meer hervat. Er zijn door deze beslissing geen kampioenen, promovendi en degradanten. Voor de mannen van Kramer is dit een flinke domper, men was namelijk bezig aan een geweldig seizoen. Het had reeds al de periodetitel binnengesleept en stond op 4 punten afstand van nummer 2 Oldeholtpade. Deze goede resultaten waren al knap genoeg van zichzelf maar men deed dit ook nog eens als een promovendus uit de 4de klasse.


Sterk begin van de competitie
De eerste wedstrijd van de competitie bleek meteen een echte vuurdoop. Meteen kwam Oldeholtpade namelijk op bezoek. In een wedstrijd waarin de mannen van Kramer lieten zien klaar te zijn voor de 3de klasse speelde men 1-1 gelijk. Een week later liet Pesse pas echt zien waar toe het in staat kon zijn. Aanvankelijk wist Steenwijk op voorsprong te komen maar daarna nam Pesse het heft in handen. In een geweldige wedstrijd wist het maar liefst 5 keer toe te slaan. Na de eerste overwinning stond er een wedstrijd op het programma met een bekende opponent. Tegen Oranje Zwart liet Pesse weet men met 1-0 te winnen.

Ploeg komt op stoom
De wedstrijd daarna op bezoek tegen Oldemarkt weet Pesse ook in haar voordeel te beslechten door een 1-2 overwinning. Maar de ploeg toont ook karakter een week later. Na een rode kaart werkt de ploeg hard voor elkaar en weet het een punt te behouden. Na deze wedstrijd laat Pesse zien dat het een constante ploeg is. Tegen achtereenvolgens USV, Trinitas, FC Assen en SV Olyphia wist men te winnen. Qua scorend vermogen in de ploeg zit het ook goed want in al deze wedstrijden scoort men in ieder geval drie keer.


Niks weggeven
Na deze serie aan wedstrijden waarin men overtuigend weet te winnen staat de kraker met DIO op het programma. Als DIO het initiatief wil nemen tegenover Pesse moet het thuis winnen van de koploper. Maar ook in deze wedstrijd laat Pesse zien met elkaar niet te verzaken. Na dit gelijkspel gaat Pesse terug naar haar winstreeks. Eerst wint men van Asser Boys en Dwingeloo voor de winterstop. Na de winterstop blijft men doorgaan en wint het de derby tegen Ruinen met 3-1. Uit tegen LEO weet men weer te winnen met 3-1. De blijkbaar laatste wedstrijd van het seizoen 2019-2020 in de competitie speelt men met 1-1 gelijk tegen USV.

Bekersucces
Naast de competitieverplichtingen laat men ook in de beker zien dat het een goede ploeg is. In de poule heeft men geen kind aan Sleen, Twedo en Witteveense Boys. Vervolgens blijkt ook Tollebeek niet bij machte om de Pessenaren af te stoppen. Daarna staat er een derby op het programma tegen Hoogeveen Zaterdag. Na eerst op achterstand te zijn gekomen vecht men zich terug tot 1-1 en door een prachtig afstandsschot van Verbrugge bekert men verder. Bij de laatste 32 komt Groningen op bezoek. Deze ploeg zit in de hoek waar de klappen vallen in de 1ste klasse en ook tegen Pesse loopt men zich stuk. Uit een corner weet Evenhuis voor Pesse toe te slaan. Na deze stunt staat er de wedstrijd op het programma tegen Hoogezand. Deze daarentegen speelt bovenin de 1ste klasse en dat ondervindt men aan den lijve. Alhoewel men roemloos ten onder gaat mag het trots zijn op haar bekeravontuur.
Alhoewel de KNVB dus beslist alsof dit seizoen nooit heeft plaatsgevonden zullen de spelers van Pesse meer dan genoeg kracht uit de prestaties kunnen putten voor het volgende seizoen.

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 04 april, 2020
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor