Ruime nederlaag voor Pesse bij effectief EMMS

Slagharen - Pesse staat na drie gewonnen bekerwedstrijden weer met beide benen op de grond. De eerste competitiewedstrijd werd een teleurstellende aangelegenheid, want de ploeg van Yves Heskamp verloor met 4-0 van EMMS na een 1-0 ruststand. De cruciale fase was het eerste kwartier na rust, waarin Pesse achterin niet goed stond en drie treffers moest incasseren. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kan Pesse nu een week de wonden likken. Pesse miste Robin Okken wegens vakantie, waardoor Bram Vredeveld, Leon Brink en Pavlo Vetrennikov de voorhoede vormden. Voor rust was Pesse meer aan de bal en kreeg drie goede kansen via Leon Brink en Jesse de Haas. Na een half uur kreeg Leon Brink de grootste kans na een fout in de EMMS-defensie. Vrij voor doelman Kleinheerenbrink raakte hij de doelman. EMMS wachtte af en liet Pesse komen en kneep er bij balbezit tussenuit. Twee goede kansen voor Jasper Hilberink en Sander Eggen hadden een waarschuwing moeten zijn, want kort daarna kwam EMMS op 1-0 door Jasper Hilberink.

Er waren nog genoeg mogelijkheden voor Pesse, maar een kwartier na rust waren die al teniet gedaan door een effectief EMMS, want elke kans was een treffer. Na drie minuten kon Michel Wagt ongehinderd inschieten, waarna even later hij ook de 3-0 voor zijn rekening nam, waarbij de Pesser defensie niet goed stond. Na een uur werd het nog erger voor Pesse toen Boy Pieper een voorzet van Jasper Hilberink simpel kon intikken. Daarna was de wedstrijd gespeeld en was Pesse wel meer aan de bal, maar het kwam niet verder dan een kans via gelegenheidsspits Jesse de Haas. Vrij voor Kleinheerenbrink schoot hij naast. EMMS hoefde in de slotfase niet meer en het verslagen Pesse was niet bij machte gevaarlijk te worden. Zo liep de eerste competitiewedstrijd, die Pesse met een goed gevoel begon, uit op een forse teleurstelling voor Pesse.

EMMS-Pesse 4-0 (1-0) 43. Jasper Hilberink 1-0, 49. Michel Wagt 2-0, 55. Michel Wagt 3-0, 61. Boy Pieper 4-0. Scheidsrechter: Hooge. Geel: Brinkman (Pesse). Pesse: Waninge; van Dijk (70. Van Dam), De Haas, Nes, Ten Oever; Meijer, Bruinenberg, Brinkman; Vredeveld, Brink (60. Kolen), Vetrennikov (80. Van Arragon).