Pesse (zo) verliest ook eerste thuiswedstrijd met ruime cijfers

Pesse - Pesse heeft ook de eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse met ruime cijfers verloren. Het slim counterende Veno behaalde een 1-6 overwinning, maar die viel gezien de verhoudingen in het veld iets te hoog uit. Het kantelpunt was de rode kaart van Sven Evenhuis en de strafschop waardoor het na een uur 1-3 werd. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, maar oogstte Pesse veel lof voor de manier van spelen. Toch had Pesse de seizoensstart zich iets anders voorgesteld, want na twee duels staat de ploeg onderaan met nul punten en een doelsaldo van 1-12.

In de eerste helft was Pesse gelijkwaardig aan Veno en kregen beide ploegen evenveel kansen. Het verschil was dat Veno zich iets effectiever toonde. Pesse begon fel aan het duel, maar na elf minuten betekende de eerste kans voor de gasten wel de 0-1. Na een voorzet van links gleed de slimme aanvaller Roy Visscher de bal langs doelman Ruben Waninge. Pesse koos voor de aanval en kreeg goede mogelijkheden via Ezra Meijer, Matthijs Veninga, Erwin Strijker en Marco Hartman, maar het vizier stond niet op scherp.

Aan de andere kant kwam Pesse goed weg toen Frank Post voor een leeg doel de bal tegen de lat knalde. Veno liet Pesse komen en kneep er in de tegenaanval razendsnel tussenuit en was zeer dreigend. Het verschil tussen beide ploegen werd benadrukt na een half uur spelen. Matthijs Veninga miste vrij voor doelman Peter de Boer de kans op 1-1 en in de tegenaanval counterde Veno slim naar 0-2 via Frank Post. Pesse deed heel snel iets terug. Na een verre pass van achteruit kopte Marco Hartman de bal over de uitkomende Peter de Boer in de touwen. Even later verdiende Pesse de gelijkmaker na een grandioze actie van Marco Hartman. De lepe spits maakte een formidabele omhaal, maar hij had pech dat doelman De Boer de bal over de lat tikte. In de slotfase van het eerste bedrijf drong Pesse aan, maar Veno hield de ruststand op 1-2. In het eerste kwartier van de tweede helft had Pesse het meeste balbezit. Invaller Jorn de Vries had de 2-2 op de schoen, maar via De Boer vloog de bal over.

Even later werd Patrick Poeste aangetikt in het strafschopgebied, maar arbiter Alkema zag er niets in. Aan de andere kant ging Sven Evenhuis een duel aan met Roy Visscher. De aanvaller ging liggen en de arbiter legde nu wel de bal op de stip en stuurde Evenhuis met zijn tweede gele kaart van het veld. De strafschop werd feilloos benut door Guido Wind en dat was het kantelpunt in de wedstrijd. Toen een minuut later Illias El Haddad er 1-4 van maakte, was de wedstrijd gespeeld. Het pleitte voor de thuisclub dat het bleef strijden voor een treffer en was daar dichtbij via Marco Hartman. Ook schoot Sven Buimer bijna in eigen doel, maar een tweede treffer was Pesse niet gegund.

Met tien man liet Pesse goed veldspel zien en was het zelfs iets meer in balbezit. Veno wachtte op counters en die kwamen er in de slotfase ook. Eerst was het Frank Post die vrij voor Ruben Waninge via de binnenkant van de paal binnenschoot en even later rondde spits Selvin de Boer een voorzet van invaller Jod Zomerman simpel af: 1-6. Gezien het goede veldspel van Pesse had de ploeg een dergelijke grote nederlaag niet verdiend. Op zich was de zege voor het iets vaardiger Veno wel terecht.

Pesse-Veno 1-6 (1-2)11. Roy Visscher 0-1, 34. Frank Post 0-2, 36. Marco Hartman 1-2, 59. Guido Wind 1-3 (strafschop), 60. Illias El Haddad 1-4, 80. Frank Post 1-5, 83. Selvin de Boer 1-6.

Scheidsrechter: Alkema.
Geel: Van Dam (Pesse).

Rood (2x geel): Evenhuis (Pesse).
Toeschouwers: 150.

Pesse: Waninge; Van Dam, Evenhuis, Kleine, Van Wijk; Poeste (66. Moes), Veninga (83. Van Slooten), Meijer, Strijker; Verbrugge (46. De Vries), Hartman.