Pesse zaterdag 1 - protos 2

PESSE

Na een lange maar goede zomerstop mochten de mannen van trainer Prins en leiders Stevens, Oldewening en José Moreno Galan weer de wei in. Ditmaal voor de beker tegen 3e klasser vv Protos 2.

Na de gewonnen oefenwedstrijd van afgelopen donderdag was het zelfvertrouwen hoog en ook met de sfeer zat het wel goed.

De wedstrijd begon daarom ook goed voor de groen/witte matadoren die er, zoals gewoonlijk, weer goed gekleed bij liepen dankzij de sponsoren: Beauty skincare, fieten olie en Voortman. Na een minuut of 3 was het al vissen voor de doelman van vv Protos, M. Stevens zag goed de ruimte achter de verdediging en legde de bal goed klaar voor Okken die eerst de keeper uitspeelde en daarna in een leeg doel rustig kon binnnenschuiven. 1-0.
Ondanks het goede begin kon ook de goed keepende doelman van Pesse de bal uit net halen, nadat de nummer 7 van Protos een verdediger uitkapte en de bal koeltjes binnen schoof 1-1.
Pesse liet de kop niet hangen en rond de 20e minuut gaven de mannen van de plaatselijke sv het publiek waar ze voor kwamen, een hele mooie aanval over meerdere schijven resulteerde in de 2e voor Okken waardoor Pesse weer op voorsprong kwam. 2-1.
Vlak voor rust kreeg het publiek nogmaals een heerlijke aanval te zien, na zo'n 34 passes belandde de bal voor de voeten van Medendorp die een puike voorzet gaf op Brink die de bal zelf niet goed kon schieten maar een oplettende Beekelaar prikte de bal tussen de verdedigers van Protos achter de doelman. Het is nu 3-1 en scheidsrechter Metselaar floot niet lang erna voor de pauze.

TWEEDE HELFT.
Na rust was het voetbal iets minder aan de kant van Pesse dan voor rust en kreeg Protos een aantal mogelijkheden door gepruts in de defensie van Pesse. Zo'n 5 minuten na rust speelde een verdediger de bal zo bij de spits van Protos in de voeten waarna Protos met z'n 2 op van der Vrugt afliepen. Echter kon van der Vrugt door uitstekend keeperswerk nog net van de voeten van de spits van Protos grijpen en liep het gelukkig met een sisser af.
Zo rond de 65e minuut kreeg Pesse een vrije bal op een metertje of 20 van de goal en was het Okken die de bal opeiste. Met een bekeken bal die nog lichtjes werd aangeraakt door de muur belandde de bal wederom in het net en was het Okken die hiermee zijn hattrick compleet maakte. 4-1.
Verder gebeurde er niet veel meer op één actie na, de bal belandde 10 minuten voor tijd voor de voeten van Schiphof die gelukkig zijn vizier na een half jaar op uitzending zijn geweest, nog op scherp had en de bal bekeken van een metertje of 20 over de doelman van de tegenpartij stifte. 5-1 en een mooie afsluiter van de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Bij deze willen wij scheidsrechter Metselaar, sponsoren, barpersoneel en het publiek bedanken voor een geslaagde voetbal middag op het zon overgoten sportpark de Marke.