Pesse wint voor het eerst van VENO

‘Het was een dik verdiende overwinning’

Vollenhove - Pesse heeft een knappe 1-2 overwinning behaald op VENO, dat een punt meer had dan de Pessenaren. Na een rommelige eerste helft met weinig kansen kregen de gasten na wat omzettingen op het middenveld meer grip en dat resulteerde in een 0-2 voorsprong, waarbij Ingmar Reinders een hoofdrol voor zich opeiste. De eerste treffer bereidde hij voor, waarbij Bart Steenbergen het laatste tikje gaf en de 0-2 nam hij op fraaie wijze zelf voor zijn rekening. In blessuretijd werd het nog 1-2, maar verder liet het opgeluchte Pesse het niet komen.

De uitwedstrijd in Vollenhove tegen VENO was een belangrijk duel in deze fase van de competitie. VENO had een punt meer dan Pesse en het was zaak voor de gasten de thuisclub niet verder uit te laten lopen. Pesse was nog steeds erg gehavend door blessures en een schorsing van Sven Evenhuis. Doordat de laatste man niet aanwezig was, koos trainer Harm Spijker voor aanvaller Remmert Verbrugge als laatste man. Die keuze pakte uitstekend uit, want Verbrugge speelde op een voor hem onwennige positie een prima wedstrijd. Hij zat overal goed tussen en zorgde voor een goede opbouw naar voren. Pesse startte de wedstrijd in het winderige Vollenhove aanvallend. Het eerste schot was van Ezra Meijer en vloog over. Na een kopbal van Marco Hartman in handen van VENO-doelman Jos Bril kreeg Pesse het middenveld niet onder controle, waardoor de thuisclub dreigender werd. De thuisclub had in Roy Visscher en Frank Post twee behendige aanvallers, die voor gevaar zorgden. Een schot van Frank Post teisterde de vuisten van Pesse-doelman Ruben Waninge en even later mikte Post over. Aan de andere kant was Ezra Meijer kansrijk, maar zijn inzet rolde naast. Na een half uur brak Frank Post door, hij passeerde Ruben Waninge en viel vervolgens. Arbiter Wolthof vond het geen strafschop en beoordeelde de val van Post als een schwalbe en trakteerde hem op een gele kaart. VENO bleef iets dreigender, omdat Pesse de bal op het middenveld niet vast kon houden en de bal te snel weer kwijt raakte. De rust ging na een matige eerste helft in met een logische 0-0 stand.
Na de thee zakte Marco Hartman een linie en ging op het middenveld spelen. Dat pakte goed uit, want Pesse kreeg meer grip op het middenveld en Hartman was een aanspeelpunt, die de voorwaartsen aan het werk zette via fraaie passes. Al na drie minuten strooide Hartman met een bekeken passje op Ingmar Reinders, die doelman Jos Bril met een lobje verschalkte, waarna Bart Steenbergen het laatste tikje gaf. Daarna moest VENO in de achtervolging en koos voornamelijk voor hoge ballen in het strafschopgebied en afstandsschoten. Een keer kwam Pesse goed weg toen de bal boven Ruben Waninge de lat teisterde. Pesse moest terug en gokte op de counter en die kwam er na een uur spelen. Marco Hartman gaf een mooie pass op invaller Robin Jan Okken, die het leer rakelings langs de paal volleerde. Een kwartier voor tijd leverde een uitval wel de tweede treffer voor de bezoekers op. Niek Brinkman zette vanaf rechts voor, waarna Ingmar Reinders fraai tegendraads inkopte en de grabbelende doelman Bril tevergeefs dook. Kort daarna scoorde Roy Visscher voor VENO, maar arbiter Bril keurde de treffer wegens buitenspel af. In de regen deed VENO pas in blessuretijd iets terug via invaller Ghurani Nasruddin, maar verder liet Pesse het niet komen. Pesse had voor het eerst een wedstrijd van VENOgewonnen en passeerde de ploeg uit Vollenhove op de ranglijst. Pesse-trainer Harm Spijker vond dat zijn ploeg een terechte overwinning had geboekt. ,,De eerste helft was kwalitatief onder de maat in balbezit, maar met strijd en passie bleven we wel overeind. In de tweede helft herpakten we ons in balbezit, maar was het nog steeds niet top, maar we waren wel beter dan VENO en scoorden dan ook terecht de 0-1 en de 0-2. De verdediging bleef ijzersterk tegen een fysiek sterk VENO en dus een dik verdiende overwinning.”

VENO-Pesse 1-2 (0-0)
48. Bart Steenbergen 0-1, 75. Ingmar Reinders 0-2, 90+2 Ghurani Nasruddin 1-2. Scheidsrechter: Wolthof. Geel: Zinger, Brinkman, de Vries (Pesse), Smit, Post, Visscher (VENO).
Pesse: Waninge; Zinger, de Vries (60. Nes), Verbrugge, Kolen; Meijer, S. Hartman, Brinkman, Steenbergen (60. Okken); Reinders (90. Bruinenberg), M. Hartman.