0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse wint van Schoonebeek

Nieuw-Schoonebeek - Na vorige week van laagvlieger VIOS te hebben gewonnen stond er wederom een wedstrijd tegen een laag geklasseerde tegenstander op het programma voor de mannen van Kramer. De ploeg kwam al vroeg op voorsprong tegen Schoonebeek.


Vroege voorsprong

De eerste kans van de wedstrijd was bijna meteen al raak voor Pesse. Na een ingooi van Poeste kwam de bal bij Slomp. Deze controleerde de bal goed en draait bij zijn directe tegenstander weg. Daarna laat hij een goed schot los maar doelman Berens weet de bal goed te keren. Uit de corner kwam vervolgens geen gevaar. Maar de uittrap daarna en vooral het vervolg gaat compleet verkeerd voor de thuisploeg. Doelman Berens speelt verdediger Swieters in, om van de druk zettende Slomp af te komen wil de verdediger direct door draaien. Maar hij schat de bal verkeerd in waardoor Poeste de bal bij Verbrugge kan inleveren. De topscorer aan de kant van Pesse maakt geen fout en schiet via de paal de bal binnen. Daarna blijft Pesse het spel maken. Al snel lijkt Slomp te scoren na een voorzet van Moes maar leidsman Meints keurt het doelpunt af omdat de spits buitenspel staat. Daarna kan spits Slomp wel juichen. Na een pass van Verbrugge krijgt hij de bal waarna hij de 1 op 1 opzoekt met zijn directe tegenstander. Na zichzelf genoeg ruimte te hebben verkregen laat de spits een schot los waarop Berens het antwoord schuldig moest blijven. De spits blijft zich na zijn doelpunt zien. Bijna identiek tot zijn doelpunt probeert hij het daarna nog tweemaal maar Berens weet beide schoten te redden.


Aansluitingstreffer

Na de hervatting lijkt Pesse de comfortabel voorsprong meer te waarborgen in plaats van uit te bouwen. Schoonebeek probeert maar wel maar kan niet door de hechte verdediging heen komen die Pesse heeft opgetrokken. In deze fase van de wedstrijd gebeurt er vrij weinig tot niets. Totdat er uit het niets de aansluitingstreffer voor de thuisploeg valt. Na een voorzet van Striper weet aanvaller Huser de bal binnen te schieten. Dit gebeurt ongeveer 20 minuten voor tijd waardoor Pesse opeens toch een minieme voorsprong moet verdedigen. Daarna kruipt Pesse ook weer meer uit haar schulp om de beslissende treffer te scoren. Met invaller van Slooten en de Vries erbij heeft de ploeg twee frisse krachten er bij in de ploeg. Heel even lijkt het alsof Pesse door deze invallers definitief weet te winnen. Na een splijtende pass van Verbrugge neemt de Vries de bal mee. De middenvelder is niet zelfzuchtig en geeft de bal af aan van Slooten. Deze schiet ook binnen maar voor de tweede keer in de wedstrijd besluit Meints het doelpunt af te keuren. In de slotfase probeert Schoonebeek nog tevergeefs door de verdediging te komen maar het komt niet tot scoren. De laatste kans van de wedstrijd is voor van Slooten maar zijn schot oog in oog met de doelman gaat over het doel heen.


Opstelling Pesse: Waninge, Evenhuis, van Dam, van Wijk, Kleine, Poeste, Meijer, Bazuin (de Vries), Meijer, Slomp (van Slooten) en Verbrugge.


Man van de Wedstrijd: Sven Evenhuis.


Uitslag

Op 24 mrt.
 om 14:00
1
Schoonebeek 1
-
vs
2
Pesse 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 25 maart, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor