0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse wint ruim van Schoonebeek

‘We hebben terecht gewonnen’

Schoonebeek - Pesse is de competitie begonnen met een 1-4 zege bij Schoonebeek. De ploeg van trainer Yves Heskamp speelde een goede eerste helft. Bij rust leidde Pesse met 1-3 na een 1-0 achterstand na dertig seconden. Na rust zakte het niveau van het spel van Pesse en kreeg Schoonebeek de meeste kansen. Via een strafschop eindigde de wedstrijd in 1-4 en pakte Pesse de eerste drie punten.

De wedstrijd begon dramatisch voor Pesse, want na dertig seconden bracht Leon Steffens na een counter de stand al op 1-0. Na een voorzet van Finn Buursma, waarbij Ruben Waninge al uitgespeeld was, gleed Leo Steffens bij de tweede paal de bal in het net. Dat was een fikse tegenvaller voor de gasten, die even later bijna zelfs op een 2-0 achterstand kwamen. Opnieuw was Leon Steffens kansrijk, maar oog in oog met Waninge, behoedde de Pesser sluitpost zijn ploeg voor een tweede tegentreffer. Op een moeilijk bespeelbaar veld nam Pesse het initiatief en joeg op de gelijkmaker. Die viel al snel na elf minuten, nadat Ingmar Reinders Stijn Schepers in de wind zette en een puike voorzet afleverde. Pesse had geluk dat Chiel Steffens uitgleed, waardoor Marco Hartman het leer ongehinderd in de verste hoek kon volleren. Pesse combineerde in een hoog tempo en twee minuten na de gelijkmaker nam Pesse al de leiding. Weer was Ingmar Reinders Schepers te slim af en zette voor op Marco Hartman, die vrij gelaten doelman Martin Berens met een bekeken lobje verschalkte. De bezoekers drongen aan en kregen kansen via Marco Hartman, Ingmar Reinders en Mike Bruinenberg, maar Schoonebeek hield met kunst- en vliegwerk stand. Na een half uur kwam Pesse na een curieus doelpunt op 1-3. Iedereen verwachtte een fluitsignaal wegens een overtreding, waarna Chiel Steffens terug speelde op zijn doelman, die daar niet op gerekend had. Tergend langzaam rolde de bal in het doel. Even was er twijfel en verbazing, maar arbiter Louwes kon niets anders doen dan de goal goedkeuren. Pesse domineerde en de thuisclub kwam nauwelijks meer over de middenlijn.

Na rust kon Pesse dit niveau niet volhouden. Het was wel meer in balbezit, maar had moeite dichtbij het doel van Schoonebeek te komen. De thuisclub liet Pesse het spel maken en gokte op de counter. De wedstrijd werd ontsierd door veel overtredingen, waardoor er nogal wat oponthoud was. Schoonebeek werd dreigender in de tegenaanval en Niels Striper was kansrijk, maar doelman Ruben Waninge redde knap. De eerste kans voor Pesse na rust leverde een strafschop op. Invaller Bart Steenbergen werd aangetikt, waarna arbiter Louwes de bal op de stip legde. Marco Hartman wist wel raad met dit buitenkansje en liet zijn derde noteren. Schoonebeek bleef voor een beter resultaat gaan en kreeg mogelijkheden via Twan Steffens, maar de precisie ontbrak. In de slotfase was Schoonebeek geslagen en waren de van vakantie teruggekeerde Ezra Meijer en Bart Steenbergen nog dichtbij een vijfde treffer, maar het bleef 1-4. Pesse toonde zich erg effectief en startte de competitie met een ruime overwinning. Pesse-trainer Yves Heskamp was zeer blij met de belangrijke eerste drie punten, maar vond zijn ploeg niet goed beginnen. ,,Nee, het begin was niet sterk, misschien waren ze enigszins gespannen. Door onzorgvuldigheid kwamen we met 1-0 achter. Zij kregen zelfs de kans op 2-0, maar toen die er niet in ging, kwamen we dapper terug. Onze spits Marco Hartman zit lekker in zijn vel en scoorde twee keer. Met een ruststand van 1-3 hadden we na rust eigenlijk moeten doorpakken, maar ik vond dat we de hele wedstrijd onder de maat speelden. Schoonebeek werd een paar keer gevaarlijk en wij gingen mee met hun spel en dat is wat je niet wilt. Dat moeten we verbeteren. Ons spel was niet fantastisch, maar ik ben ontzettend blij met de zege. Ik vind wel dat we terecht gewonnen hebben.”

Schoonebeek-Pesse 1-4 (1-3)
1. Leon Steffens 1-0, 11. Marco Hartman 1-1, 13. Marco Hartman 1-2, 28. Chiel Steffens (e.d.) 1-3, 65. Marco Hartman 1-4 (strafschop). Scheidsrechter: Louwes. Priet, Witten (Pesse),  Heegen, Weitering (Schoonebeek).
Pesse: Waninge; Kolen, Strijker, Priet (74. Brink), Nes (66. Witten); Meijer, S. Hartman, Bruinenberg (46. Steenbergen); Hilberdink (79. Ten Oever), Reinders, M. Hartman.