0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse wint, maar overtuigt niet

Pesse- Na een periode zonder competitiewedstrijden stond er weer een thuiswedstrijd voor Pesse op het programma. Tegen laagvlieger VIOS ging Pesse weer op zoek naar de drie punten. De overwinning ging niet zonder slag of stoot. Pesse wist bijna een comfortabele voorsprong weg te geven maar hield toch de drie punten bij huis.


Minieme voorsprong bij rust


De gasten begin niet slecht op bezoek bij Pesse en hebben ook de eerste kans van de wedstrijd. Na een voorzet van Loof kopt van Beek op doel maar Waninge kan eenvoudig redden. Daarna reageert Pesse meteen. Een voorzet van Kleine kan door Verbrugge worden ingekopt. De spits heeft pech want zijn inzet raakt de paal, in de rebound weet er geen Pessenaartoe te slaan. Even later kan de thuisploeg toch juichen. Slomp gaat met de bal aan de haal en haalt vanuit een moeilijke hoek uit, doelman Nijenbanning gaat niet vrijuit waardoor de bal het doel in gaat. Na de voorsprong lijkt Pesse wat gas terug te nemen waardoor VIOS zich meer kan laten zien. Bijna knikt van Beek de gelijkmaker binnen maar Waninge weet goed te redden. Daarna heeft doelman Waninge het geluk aan zijn zijde. Een mislukte voorzet van Mug valt namelijk prompt op de lat. In de nastoot heeft Van den Brug het vizier niet op scherp staan waardoor hij hoog over schiet. VIOS neemt meer en meer de regie over in de wedstrijd maar lijkt niet bij machte om tot scoren te komen. De grootste kans voor de gelijkmaker is voor Westerhof. Na een vrije trap van Mug komt de bal op het hoofd van Loof. Deze knikt de bal vlak voor het doel langs. Op de doellijn weet desondanks Westerhof niet toe te slaan omdat hij een fractie te laat is.


Tumultueze tweede helft


In de tweede helft komt Pesse sterker uit de kleedkamer en al snel is het raak voor de thuisploeg. Na een corner van Poesteis het de handig vrij gelopen Kleine die de thuisploeg met een kopbal de tweede goal van de wedstrijd weet te bezorgen. Kort daarna kan Pesse wederom juichen. Na een overtreding binnen de 16 op Slomp legt scheidsrechter Bolland de bal gedecideerd op de stip. Vanaf elf meter maakt Verbrugge geen fout en laat Nijenbanning kansloos. Hierdoor lijkt de wedstrijd compleet in het voordeel van Pesse te zijn beslist. De uitploeg krijgt nog een domper te verwerken na een opmerking van Kok richting leidsman Bolland. Want laatstgenoemde is hier niet van gediend en toont de rode kaart aan de speler van VIOS. Maar na dit incident lijkt VIOS helemaal zonder rem te spelen. Na een voorzet van Westerhof is het Loof die de bal goed in de hoek langs Waninge schiet. Dit lijkt de eretreffer voor de gasten maar ze blijven daarna de aanval zoeken. Uit een voorzet van Mug blijft de bal in het zestienmetergebied liggen. Van Dalen blijkt het gretigste en pakt de bal op waarna hij de bal achter Waninge weet te schieten. Zo is het verschil in de slotfase toch opeens miniem en moet Pesse nog oppassen. Dit doet de ploeg goed waardoor het de drie punten kan bijschrijven.


Opstelling Pesse: Waninge, Moes, van Dam, Evenhuis, van Wijk, de Vries (Bazuin), Poeste, Kleine, Meijer, Slomp (van Slooten) en Verbrugge.

Man van de Wedstrijd: Ezra Meijer.

 


Uitslag

Op 17 mrt.
 om 14:00
3
Pesse 1
-
vs
2
VIOS (O) 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Roy Schraa - 17 maart, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor