PESSE WEET WEER WAT WINNEN IS EN BEKERT VERDER!

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De eerste knock-out fase van de beker op het altijd zonnige sportpark de Marke tegen SVN uit Nijeveen.

EERSTE HELFT
Pesse kwam goed uit de startblokken waar het zowaar in de 8e minuut al de eerste kans kreeg. Een combinatie tussen Brink en Beekelaar belandde net naast het doel.
Na een kwartier spelen belandde de bal in de kluts waar van Slooten zich prima uit wist te redden en een kans voor zichzelf creëerde. De bal verdween rakelings langs de paal.
In deze fase van de wedstrijd was het wachten op de 1-0 aan de kant van Pesse er werd goed gevoetbald en regelmatig trok Brink de trukendoos open en de zidanetjes, akka's en panna's werden rijkelijk uitgedeeld.
 In de 20e minuut was er een aanval over meerdere schijven en werd de bal goed naar Prins gespeeld, die op zijn beurt alles goed deed, hij verschalkte de keeper maar een oplettende verdediger wist de bal van de lijn te halen.
In de 32e minuut kwam het meest oude voetbalgezegde om de hoek kijken. Als je hem zelf niet maakt, maakt de tegenstander hem. Dit was ook op sportpark de Marke het geval. Via een rommelgoal wisten de gasten op een 0-1 voorsprong te komen.
Hierna was Pesse het even kwijt en dat bleek toen de rechtsback van de thuisploeg even was vergeten dat Pesse in het uittenue speelde en niet in het parelwitte thuisshirt. De bal belandde voor de spits van de gasten uit Nijeveen die zo 1 op 1 kon met van der Vrugt maar gelukkig de bal er niet in wist te schieten.
Vlak voor rust kreeg Pesse een vrije bal net buiten de 16. De goedspelende Brink eiste de bal op, ging a la Ronaldo achter de bal staan en kreeg van van der Vrugt nog een tip mee wat later een verbale assist bleek. "Schiet hem met een stuit leon!" Klonk het van achteruit. Brink gaf hier gehoor aan en liet de keeper kansloos door er inderdaad een goeie stuit aan mee te geven.
Het is nu 1-1 en daarmee gaan beide teams rusten.

TWEEDE HELFT
Pesse kwam goed uit de kleedkamer uit en was het wederom Brink die in de 48e minuut de bal goed klaar legde en verwoestend uithaalde. De keeper stond op te letten en pakte de bal goed uit de hoek.
Het half uur erna bleef het aardig rustig aan beide kanten en leek het alsof ze allebei bang waren om een fout te maken en daardoor de wedstrijd te verliezen.
Na een paar goeie reddingen van doelman van der Vrugt en Moes die er voor zorgden dat het 1-1 bleef.
Zo'n 10 minuten voor tijd begon het ware spektakel. Rond de 80e minuut waren het de gasten die op 1-2 voorsprong kwamen. Een van de vele lange ballen van SVN kwam bij de linksvoor terecht. Waar Pesse het conditioneel niet bij kon benen en wat snelheid te kort kwam. De linksvoor kon de bal langs van der Vrugt schuiven en het werd gevierd alsof ze zojuist de winnende in de finale van de champions league hadden gescoord.
Echter kwamen de gasten erachter dat ze tegen de mannen van Prins nooit te vroeg moeten juichen.
In de 87e minuut kreeg Pesse een vrije bal aan de zijlijn van het veld. Iedereen behalve de keeper ging mee naar voren en was het Moes die de bal goed voor gaf. Een aantal spelers, inclusief de keeper, misten de bal maar was het wederom Brink die goed oplette en dit keer bekeken met zn rechterknie de bal tegen de touwen werkte. 2-2. En de gasten werden al wat stiller.
Kon het dan toch nog voor de mannen van Prins of werd het een penalty reeks?
In de 91e minuut werd er nog 1 keer gecombineerd in de 16 van de tegenstander. De bal belandde voor de voeten van van Slooten die op zijn beurt een speler uitspeelde en de bal hard tegen de touwen schoot. 3-2 en de thuisploeg was nu door het dolle heen.
Twee minuten later vond scheidsrechter Metselaar het mooi geweest en was het Pesse dat door ging in de beker.

Aanstaande zaterdag staat een uitwedstrijd op het programma in Angelso.
Zou Pesse deze goeie lijn door kunnen zetten in de competitie? Kom dan zaterdag om 13:00 uur naar angelslo en aanschouw het zelf!