Pesse vrouwen verslaan JVZ moeizaam

ZUIDWOLDE - Na een vrij weekend stond afgelopen zaterdag weer een ‘finale’ op het programma voor Pesse vrouwen in de strijd om het kampioenschap. In Zuidwolde moest gastheer JVZ verslagen worden.

Tijdens de warming-up kregen de dames van Pesse al vertrouwen in een goede afloop, want toen Chico aankwam rennen, kon een overwinning bijna niet meer misgaan. Er werd namelijk geconstateerd dat het hondje, van de ouders van Tessa ontbrak tijdens onze enige nederlaag van dit seizoen tegen Meppel en bij de andere wedstrijden fanatiek stond de supporteren aan de zijlijn.

JVZ was er echter alles aangelegen om Pesse deze middag punten af te snoepen, want ondanks dat het hoofdveld vrij was, werd de wedstrijd op een matig veld achteraf gespeeld.

Gelukkig konden alle supporters het veld op tijd vinden en zij zagen ook dat Pesse onrustig en slordig begon aan de wedstrijd. Dat zorgde na bijna tien minuten spelen voor het openingsdoelpunt van de thuisploeg. Na een hoofdblessure bij aanvoerster Mannie liet de scheidsrechter doorspelen, waarna een speelster van JVZ de bal vanaf randje zestien wonderschoon in de winkelhaak schoot: 0-1.

Daarna golfde de wedstrijd wat op-en-neer zonder grote kansen voor beide teams. In het laatste kwartier van de eerste helft begon Pesse kansen te creëren, maar zowel Rolinda als Tessa wisten oog-in-oog met de doelvrouw van JVZ niet te scoren. Daardoor ging Pesse met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Nadat de puntjes in de rust op de i waren gezet en er twee wisselingen werden doorgevoerd kantelde Pesse aan de hand van de twee invallers binnen vijf minuten de wedstrijd in haar voordeel. Eerst schoot Rolinda na voorbereidend werk van Marlinde de gelijkmaker binnen: 1-1. Kort daarna liet Danitsja zien dat ze nog altijd de bal van zo’n 25 meter moeiteloos over de keepster in de bovenhoek kan schieten: 1-2.

Daarna brak er een fase aan waarin de kansen aan beide kanten schaars waren. Pesse controleerde de wedstrijd wel en gooide zo’n tien minuten voor tijd de wedstrijd in het slot. Op aangeven van Janine bekroonde Marlinde haar goede invalbeurt met een treffer: 1-3. Kort daarna kreeg ze wederom een kans op een doelpunt, maar ditmaal schoot ze uit de draai naast.

De wedstrijd leek beslist totdat JVZ in blessuretijd van de wedstrijd alsnog de aansluitingstreffer maakte. Nadat er een fluitje klonk vanuit het publiek besloot de verdediging van Pesse te stoppen met lopen, terwijl de aanvalster van JVZ doorging en raak schoot: 2-3. Kort daarna floot de echte scheidsrechter alsnog voor het eindsignaal.

Door deze overwinning blijft Pesse koploper in de derde klasse. Achtervolger Hollandscheveld verloor van nummer drie Klazienaveen, waardoor zij van plek zijn gewisseld. Pesse heeft nu vier punten voorsprong op Klazienaveen en heeft ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. De voorsprong op Hollandscheveld bedraagt vijf punten en zij hebben een wedstrijd meer dan Pesse gespeeld.

Komende zaterdag speelt Pesse de thuiswedstrijd tegen Meppel/Alcides om 14.30 uur en zoals gezegd heeft Pesse tegen dat team nog wat recht te zetten, nadat zij eerder dit seizoen wonnen van Pesse.

MO19
Ook MO19 speelde dit weekend een uitwedstrijd. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van NKVVProtos won Pesse met 2-5. De doelpunten kwamen op naam van Marlieke, Daniëlle en Marlinde. Ook de MO19 speelt komende zaterdag thuis. Zij ontvangen dan om 10.30 uur de leeftijdsgenoten van DVC’59 in Pesse.