Pesse VR1 zwaar onderuit, vrouwen 2 boekt eerste zege

PESSE – Voor beide vrouwenteams van Pesse stonden dit weekend weer een thuiswedstrijd op het programma. Pesse vrouwen 1 moest in eerste instantie uit tegen koploper Groen Geel vrouwen 1, maar doordat het Nederlands elftal ‘s middags moest voetballen en in Groningen niet eerder gevoetbald kon worden, werd de wedstrijd in onderling overleg omgedraaid. Vrouwen 2 speelde eerder op de dag thuis tegen Meppel/Alcides vrouwen 3.

Pesse vrouwen 1

Voor Pesse vrouwen 1 stond de lastige thuiswedstrijd tegen koploper Groen Geel vrouwen 1 op het programma. Beide teams bekerden in oktober al tegen elkaar en destijds won de ploeg uit Groningen moeizaam. Dit keer ging dat een stuk eenvoudiger voor Groen Geel.

Pesse begon nog goed aan de wedstrijd, maar de eerste doelpoging ging voorlangs. Aan de overkant was het na vijf minuten spelen wel raak voor de ploeg uit Groningen. Een afstandsschot kwam via de lat terug, waarna de bal van dichtbij werd binnengeschoten: 0-1. In de vijftiende minuut zorgde Groen Geel vervolgens ook voor de 0-2 en een kwartier later was het opnieuw raak voor de ploeg uit Groningen. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Groen Geel liet zien dat het de gedoodverfde titelfavoriet is in deze competitie. Tien minuten na rust viel uit een geplaatst afstandsschot de 0-4. Een kwartier voor tijd viel ook de 0-5. Een hoekschop ging in een keer bij de eerste paal binnen, nadat een verdedigster van Pesse over de bal stapte. In de laatste tien minuten liep de score via drie doelpunten ook nog op tot 0-8.

Na deze terechte nederlaag kan er geconcludeerd worden dat het een wedstrijd is om snel te vergeten en om onze trainer te citeren: Je kan beter een keer met 0-8 verliezen dan acht keer met 0-1. Door deze nederlaag is Pesse gezakt naar de zevende plek op de ranglijst. Komende zaterdag wacht alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan komt hekkensluiter Olde Veste vrouwen 1 naar Sportpark de Marke.

Pesse vrouwen 2
Voor vrouwen 2 team stond dit weekend de thuiswedstrijd tegen Meppel/Alcides vrouwen 3 op het programma. Pesse begon goed aan de wedstrijd en stond binnen vijf minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Marlinde. Lang kon Pesse niet genieten van haar voorsprong, want al snel volgde - zoals zo vaak dit seizoen – een snelle tegengoal: 1-1. Uiteindelijk zorgde Marlinde uit een dieptepass van Dyon voor de 2-1, maar er werd uiteindelijk gerust met een 2-2 stand.

Waar vaak dit seizoen dan in de tweede helft het kwartje de verkeerde kant opviel, lukte het Pesse nu wel om de overwinning te pakken. Eerst schoot Marlieke knap de 3-2 binnen en kort daarna vergrootte Marlinde de marge: 4-2. In het laatste deel van de tweede helft zorgde Melissa voor de 5-2 en zij gunde kort voor tijd ook Noa nog een doelpunt 6-2. Uiteindelijk viel de 6-3 nog uit een prachtige vrije trap van de ploeg uit Meppel.

Door deze overwinning is Pesse een plek gestegen en staat het momenteel tiende. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen nummer elf HODO op het programma.