Pesse VR1 handhaaft zich in tweede klasse

Pesse vrouwen 1 moest na 26 competitiewedstrijden nog twee nacompetitiewedstrijden spelen tegen twee derde klassers om zich te handhaven in de tweede klasse: VEV'67 VR1 en FC Winterswijk VR1.

Zaterdag 10 juni: VEV’67

PESSE - Op zaterdag 10 juni was VEV’67 uit Leek de eerste tegenstander. Op sportpark De Marke in Pesse kregen de dames de boodschap mee om de eerste 17 minuten en 23 seconden volle bak gas te geven, omdat derde klasser VEV waarschijnlijk aftastend zou gaan beginnen. De woorden waren niet aan dovemansoren gericht, want de dames begonnen scherp. Binnen twintig seconden stond Pesse al voor. Marieke ontfutselde de keepster van VEV de bal en tikte vervolgens de bal in het lege doel: 1-0.

Na een kwartier lag ook de tweede treffer erin. Na een goede aanval schoot Maureen de bal vanaf buiten de zestien via de binnenkant van de paal binnen: 2-0.  Kort daarna was Maureen de aangever bij de goal van Danitsja. Zij schoot de bal hard binnen: 3-0.

Daarna nam Pesse gas terug en dat zorgde ervoor dat VEV meer in de wedstrijd kwam en zelfs kon scoren: 3-1. Pesse reageerde echter direct. Danitsja lepelde van zo’n 25 meter de bal over de doelvrouw: 4-1. Uiteindelijk werd er gerust met 4-2 doordat de beste speelster van de ploeg uit Leek nog een keer tegen scoorde.

Ondanks een keeperswissel bij VEV was het Rolinda die tien minuten na rust de bal vakkundig over de nieuwe keeper heen schoot: 5-2. Ook de 6-2 kwam uit de tweede lijn. Na een slechte uittrap van de doelvrouw schoot Tessa de bal in het lege doel. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het einde en controleerde Pesse de wedstrijd. VEV mocht nog wel een keer scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 6-3.

Zaterdag 17 juni: FC WINTERSWIJK

Voor de finale van de nacompetitie om zich te handhaven in de tweede klasse reisde Pesse vrouwen 1 op zaterdag 17 juni met de bus af naar Hulsen om het op te nemen tegen FC Winterswijk vrouwen 1. Een onbekende tegenstander zou je zeggen, maar trainers Stoffer-Remmelt en Daniel waren twee weken geleden afgereisd naar Winterswijk om hun bezig te zien in de eerste nacompetitieronde tegen Vogido, waardoor ze op de hoogte waren van de sterke en zwakke plekken van de tegenstander.

Na de goede ontvangst en een korte warming-up begon Pesse scherp aan de wedstrijd. Direct kreeg Myrthe al een grote kans om Pesse op voorsprong te zetten, maar dat lukte niet. Ook een doelpoging van Marieke leverde geen treffer op. Daarna verloor Pesse de controle en kwam Winterswijk meer in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwam Winterswijk dan ook op voorsprong via een buitenspelgoal die ondanks het vlaggen van de grensrechter werd goedgekeurd door scheidsrechter Slaghekke: 0-1. Kort voor rust viel ook nog de 0-2.

Tweede helft
Veel supporters gaven in de rust dan ook niets meer voor de kansen van Pesse dat apathisch oogde in de eerste helft. In de kleedkamer werd echter besloten om de laatste 45 minuten vol gas te geven er vol voor te gaan en met de ingevallen Janke en jongeling Paula kwam er een ander Pesse uit de kleedkamer. Kort na rust schoot Pesse de aansluitingstreffer binnen. Na een overtreding op Rolinda scoorde Marieke uit de vrije trap van Tessa de 1-2. Pesse voerde vervolgens de druk op en de gelijkmaker hing in de lucht, maar uit een counter scoorde Winterswijk de 1-3. Pesse gaf echter niet op en vocht zich terug in de wedstrijd. Eerst schoot Rolinda de bal tegen de paal, waarna Marieke uit de rebound haar tweede treffer van de middag maakte: 2-3. Halverwege de tweede helft kwam Pesse helemaal langszij. Op aangeven van Rolinda scoorde wederom Marieke: 3-3.

Ondanks dat we wisten dat de nummer 9 van Winterswijk veruit hun beste voetballer was, hadden onze verdedigers niet altijd grip op haar. Daardoor scoorde zij uit een counter ook de 4-3. Kort daarna kreeg de aanvoerster van Winterswijk rood vanwege haar tweede gele kaart. Dat gaf Pesse hoop en vertrouwen om door te drukken. Uit een hoekschop zorgde de ingevallen Marjolein dan ook voor de verdiende 4-4. Pesse kreeg in de slotfase nog kansen om de wedstrijd binnen negentig minuten te beslissen, maar het vizier stond niet op scherp. Winterswijk loerde vooral op de counter, maar ook zij wisten niet meer te scoren waardoor een verlenging volgde.

Verlenging
In de verlenging kregen beide teams een paar mogelijkheden, maar beide teams leken niet te gaan scoren. Door de vermoeidheid en de warmte waren beide teams op en leek de wedstrijd op strafschoppen uit te draaien. Totdat een lange bal van Rolinda in de laatste minuut bij Marieke belandde en zij de bal op knappe wijze achter de doelvrouw van Winterswijk kreeg: 5-4. Daarmee trok Pesse alsnog aan het langste eind en speelt het volgend seizoen ook in de tweede klasse. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Slaghekke barstte het feest op het veld los en dat ging vervolgens verder in de bus en bij de kantine van SV Pesse.