Pesse VR1 bindt ook Meppel/Alcides aan zegekar

De zegetocht van Pesse vrouwen 1 in de derde klasse gaat onverminderd voort. Voor de vijfde keer op rij werd er gewonnen en de laatste competitienederlaag dateert zelfs alweer van de tweede speelronde en dat was nota bene tegen de tegenstander van dit weekend: Meppel/Alcides VR1.

Daardoor was de thuisploeg extra gemotiveerd om ook tegen de ploeg uit Meppel te laten zien dat het de sterkste van de competitie is. Pesse begon dan ook voortvarend en opende binnen vijf minuten spelen de score via Rolinda: 1-0. Na bijna een halfuur spelen verdubbelde zij uit een vrije trap van Mannie de voorsprong: 2-0.

In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Pesse nog mogelijkheden om de score op te voeren, maar Marlinde, Danitsja, Rolinda en Janine hadden het vizier niet op scherp staan. Tussendoor nam Meppel ook af en toe het doel van Pesse ondervuur, maar Susanne hield haar doel schoon.

Ook na rust bepaalde Pesse het spelbeeld en leek het via een schot uit de draai van Janine haar voorsprong te vergroten, maar de keepster van Meppel voorkwam dat knap. Daarna was het alsnog raak. Een vrije bal van Danitsja was de doelvrouw van Meppel te machtig, waarna  Rolinda profiteerde door de losgelaten bal binnen te schieten: 3-0. Direct daarna was Danitsja het eindstation na voorbereidend werk van Marlinde 4-0.

Daarna brak er een fase aan waarin de kansen aan beide kanten schaars waren. Tegenstander Meppel zag nog een schot op de paal gaan, terwijl Pesse de wedstrijd beëindigde met een mooie aanval over de as van het veld. Op aangeven van Janke bepaalde Tessa de eindstand op 5-0.

Door deze 5-0 overwinning verstevigt Pesse haar koppositie. Bovendien verloor nummer 3 Hollandscheveld de uitwedstrijd bij Achilles 1894. Met nog vijf wedstrijden te spelen staat Pesse er goed voor. De koploper heeft nu vier punten voorsprong op Klazienaveen en heeft ook nog eens twee wedstrijden minder gespeeld. De voorsprong op Hollandscheveld en Achilles 1894 bedraagt acht punten en zij hebben een wedstrijd meer dan Pesse gespeeld.

Komende zaterdag speelt Pesse een uitwedstrijd tegen Staphorst om 14.30 uur.

MO19
Ook MO19 won dit weekend haar wedstrijd. Thuis werden de leeftijdsgenoten van DVC’59 verslagen met 7-2. De doelpunten kwamen op naam van Noa, Marlieke, Mandy, Daniëlle, Bo en Marlinde. Volgende week speelt MO19 uit om 10.00 uur in Emmen tegen de leeftijdsgenoten van BDE.