Pesse VR met opgeheven hoofd uit de beker

PESSE - SV Pesse heeft dit weekend haar huid duur verkocht in de knock-outfase van het bekertoernooi tegen het twee klassen hoger spelende Winsum en was zelfs dicht bij een stunt.

Pesse begon met wat spanning en soms iets te veel ontzag en respect voor de ploeg uit Winsum aan de wedstrijd en dat leidde tot slordigheden in het spel. Na een zo’n moment maakte Mannie een slimme overtreding net buiten het zestienmetergebied en werd zij door de leidsman met geel gespaard. De vrije trap die volgde leverde geen gevaar op.

Na een kwartier spelen kwam Winsum op voorsprong. Doordat de bezoekers ondanks een overtreding op het middenveld door mochten openden zij de score: 0-1. Kort daarna volgde via hun snelle aanvallers ook de 0-2 en kon het weleens een hele zware middag worden.

Pesse wist echter haar rug te rechten en kwam steeds meer in de wedstrijd. Dat leidde tot twee grote mogelijkheden. Eerst schoof Marlinde oog-in-oog met de keepster van Winsum de bal naast en kort daarna kreeg Tessa na een goed lopende aanval de bal voor het inschieten, maar de aansluitingstreffer bleef op dat moment uit. Tien minuten voor rust was het wel raak. Na voorbereidend werk van Danitsja scoorde Marlinde: 1-2.

Dat was tevens de ruststand en in die pauze leefde met het laatste deel in het achterhoofd wel de gedachten dat er iets te halen viel qua een goed resultaat. Winsum begon stormachtig aan de tweede helft, maar Pesse verdedigde goed en onderleiding van de uitstekend keepende Susanne voorkwam het een derde tegentreffer.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kroop Pesse weer wat meer uit haar schulp en werd het gevaarlijk uit standaardsituaties. Zo scoorde invalster Rosan bijna uit een hoekschop en ging een vrije bal van Rolinda net naast. Kort daarna belandde een voorzet van Rosan op miraculeuze wijze via de binnenkant van de paal weer in het veld en ook uit de rebound wilde de bal er niet in.

Pesse probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker af te dwingen, maar liep daarbij het risico tegen een snelle uitval en de genadeklap van Winsum aan te lopen. Beide bleven echter uit, waardoor de wedstrijd in 1-2 eindigde.

Daardoor is het bekeravontuur voor Pesse helaas ten einde, maar de derde klasser kan trots zijn op de inzet, strijd en het voetbal dat ze op de mat hebben gelegd tegen het hoger spelende Winsum. Komende zaterdag zal dat ook weer nodig zijn, want dan wordt er om 14.30 uur thuis gevoetbald in competitieverband tegen het stugge damesteam van Achilles’1894.