Pesse verzuimt voor rust toe te slaan bij Dwingeloo

Dwingeloo - Pesse heeft bij hekkensluiter Dwingeloo twee dure punten laten liggen. In de eerste helft was Pesse heer en meester en had gezien de kansen met 0-2 of 0-3 voor kunnen staan. Na rust werd Pesse slordig en kon Dwingeloo enkele keren gevaarlijk worden, terwijl Pesse zich stuk liep op de muur van Dwingeloo. Pesse zakte naar de derde plaats, maar kwam door de verrassende nederlaag van Raptim wel een punt dichterbij de koploper.

Direct na het beginsignaal nam Pesse het initiatief en zette de thuisclub vast op haar eigen helft. Pesse had moeite met het hobbelige veld, maar kreeg voldoende kansen op een voorsprong. Al na vier minuten was Jurgen Nes dichtbij de voorsprong, maar doelman Lars Bouw stond in de weg. Na dertien minuten kreeg Niek Brinkman een dot van een kans, maar vrij voor Bouw mikte hij op de paal. Even later schoot Marco Hartman in het zijnet. Daarna verscheen Robin Ian Okken vrij voor Bouw, waarna hij de bal afgaf, maar helaas voor hem aan een verdediger van Dwingeloo. Na een corner van Remmert Verbrugge kopte Ezra Meijer maar net over. Na een half uur scoorde Pesse, maar de treffer van Marco Hartman werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de slotfase zette Pesse in een hoog tempo aan en kwamen er kansen voor Marco Hartman (voorlangs), Milan Kolen(kopbal over), Niek Brinkman en Robin Ian Okken (schot over), maar het zat de gasten niet mee, zodat het wankelende Dwingeloo met kunst en vliegwerk overeind bleef. Pesse betrad zichtbaar teleurgesteld in de rust de kleedkamer. De gasten beseften dat ze Dwingeloo onnodig in leven hadden gehouden en verzuimd hadden twee of drie treffers te maken.

Tweede helft

Voor rust was de thuisclub nauwelijks in de buurt van Pesse-doelman Ruben Waninge geweest, maar vlak na rust was daar de eerste kans via een counter waar de thuisclub op hoopte. Max Klijn verscheen oog in oog met Waninge en Pesse mocht zijn doelman dankbaar zijn, dat hij de bal met de voet tot corner verwerkte. Pesse bleef wel de ploeg met meer balbezit, maar kreeg nauwelijks meer echter doelrijpe kansen, terwijl Dwingeloo wat gevaarlijker werd en soms zeer dreigend was. Het werd vechtvoetbal met veel felle duels en overtredingen. Dwingeloo verdedigde met man en macht en daardoor was het druk in het eigen strafschopgebied. Voor Pesse was het moeilijk een gaatje te vinden. Na ruim een uur schoot Dwingeloo bijna in eigen doel, maar doelman Bouw kon met moeite onheil voorkomen voor de fel strijdende thuisclub. Ingmar Reinders was vlak voor tijd nog dichtbij een treffer, maar zijn schot werd tot corner verwerkt. Steeds stuitten de Pesser aanvallers op een been of een ander lichaamsdeel, waardoor Dwingeloo de nul vasthield. De laatste tien minuten moest Pesse met tien man verder na een rode kaart voor invaller Frank Priet die nog maar vier minuten in het veld stond. Na een opmerking gaf scheidsrechter De Jong Priet een tweede rode kaart. In de absolute slotfase bracht Waninge redding op een schot van Nemo de Vries, waardoor Pesse nog een punt aan de voor hen frustrerende middag overhield.Dwingeloo juichte na het eindsignaal alsof er gewonnen was, maar Pesse hield een fikse kater aan het duel over.

Dwingeloo-Pesse 0-0
Scheidsrechter: De Jong. Geel: Bouw (Dwingeloo), Otten, Meijer (Pesse). Rood (2x) Priet (Pesse).
Pesse: Waninge, Kolen, Otten, Zinger, Nes (67. Van Dam); Meijer, S. Hartman, Brinkman (56. Reinders); Okken (77. Priet), M. Hartman, Verbrugge.