Pesse verslaat Protos na goede tweede helft.

Pesse verslaat Protos na goede tweede helft

Pesse - Pesse heeft de oefenwedstrijd tegen Protos met 5-1 gewonnen. Net als in de voorbereidingswedstrijd voor dit seizoen was de ruststand 1-1. Na rust was de thuisclub de betere ploeg en liep uit naar een ruime 5-1 zege. Pesse kon lang niet compleet aantreden, want het miste Marco Hartman, Ruben Waninge, Remmert Verbrugge, Mike Bruinenberg en Bram Vredeveld.

Bij Pesse stond deze wedstrijd Stanley Snijder onder de lat, die onlangs van HODO overkwam. Robin Zinger speelde weer een helft na een blessure. Pesse begon de wedstrijd op het kunstgras goed, want al na twee minuten nam Pesse de leiding via een treffer van Robin Ian Okken. Daarna stokte het aanvalsspel van de thuisclub, dat weinig kansen kreeg en moeite had een gaatje te vinden in de defensie van de gasten. Na 23 minuten kwam Protos op gelijke hoogte na een overtreding van doelman Stanley Snijder. Hij was vervolgens kansloos op de goed ingeschoten penalty door Stef Smits. Daarna zette Pesse even aan en kreeg het kansen via Sander Hartman en Ezra Meijer, maar de combinaties liepen stroef, waardoor Protos eenvoudig overeind bleef.

Tweede helft

Na rust bracht Pesse-trainer Yves Heskamp Frank Priet voor Ingmar Reinders, Erwin Strijker voor Robin Zinger en Bram Otten voor Bart Steenbergen. Pesse schroefde het tempo iets op, waardoor de thuisclub een overwicht creëerde. Na zes minuten leverde het initiatief al de 2-1 voorsprong op. De doelman van Protos hielp daarbij een handje, want hij ging in de fout en Frank Priet profiteerde optimaal. Het bleef ook daarna grotendeels een wedstrijd op de helft van Protos, dat sporadisch counterde en dreigend werd. Nadat Erwin Strijker de paal teisterde, vergrootte Ezra Meijer na 65 minuten met een knappe volley de voorsprong naar 3-1. Een kwartier voor tijd schoot Frank Priet een vrije bal ziedend hard langs de doelman van Protos, die de bal waarschijnlijk alleen gehoord heeft. De mooiste treffer viel vier minuten later. Bart Steenbergen, die eerder gewisseld was en weer in het veld kwam, lepelde het leer vanaf de rand van het strafschopgebied schitterend in de verre kruising over de doelman. Frank Priet was vlak voor tijd nog dichtbij de 6-1, maar na een solo langs drie verdedigers strandde zijn schot op de paal. Zondag speelt Pesse de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart, dat zondag knap HODO op 1-1 hield. Daarna verblijft de selectie enkele dagen op Marbella en speelt onder andere een oefenwedstrijd tegen vierdeklasser ASH uit het Gelderse Hellouw.

Pesse-Protos 5-1 (1-1) 2. Robin Ian Okken 1-0, 23. Stef Smits 1-1 (strafschop), 51. Frank Priet 2-1, 65. Ezra Meijer 3-1, 72. Frank Priet 4-1, 76. Bart Steenbergen 5-1. Scheidsrechter: Van Zeelen. Pesse: Snijder; Nes, Kolen, Zinger (46. Otten), van Dam; S. Hartman, Meijer, Brinkman, Steenbergen (46. Strijker), Okken, Reinders (46. Priet).