Pesse verliest van zichzelf en goed angelslo

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd op het programma voor de groen witte matadoren uit pesse. Deze uitwedstrijd werd met de bus bezocht, maar helaas konden de spelers de meegereisde toeschouwers niet belonen met de 3 punten.

EERSTE HELFT
De eerste 10 minuten van het duel gingen gelijk op, slordig balverlies van beide kanten en geen schoten op doel in de beginfase.
Na de eerste 10 minuten was het de thuisploeg die op een 1-0 voorsprong kwam, Pesse begon moeite te krijgen met de roulerende spelers van Angelslo en kreeg daarom ook de goal tegen, de rechtsvoor was de verdediging te slim af en kwam door aan de rechterkant waarna hij de bal panklaar op het hoofd van de spits legde, die hem hard binnen knikte. 1-0.
Ook na de openiningstreffer kreeg pesse weinig grip op de tegenstander tot ergernis aan de zijkant en onder andere rechtsback Koolhof, die in de 30e minuut besloot dat het nu wel welletjes geweest was en de toon zette door een speler van Angelslo vakkundig tegen het gras te werken. De scheids twijfelde niet en trok zo de gele kaart en mocht Koolhof 10 minuten naar de kant om af te koelen.
Vlak voor rust begon Pesse wat slordiger te worden en ging het achterin tot 2x toe goed mis, de eerste keer was ook de thuisploeg niet scherp en wisten ze een 100% kans niet af te maken. Dit lukte helaas een minuut later bij de tweede defensie fout en stond het 2-0. Tijd voor de thee.

TWEEDE HELFT
Waar Pesse de eerste helft aanvallend weinig had kunnen brenge, begon het de tweede helft wat beter. Beekelaar kwam zo'n 5 minuten na rust goed door op de linkerflank maar zijn voorzet kon door de kluts nog net van de lijn worden verwerkt tot een hoekschop door de laatste man van Angelslo. Weer 5 minuten later kwam van Slooten oog in oog met de doelman van Angelslo en faalde niet. De mannen uit Pesse dachten aan een comeback, maar de vlagger van Angelslo had blijkbaar zijn spelregelbewijs nog niet gehaald en vlagde  voor buitenspel waar de scheids in meeging. Goal afgekeurd.
Dit heeft de groen/witte matadoren geen goed gedaan en was het in de 62e en 65 minuut weer raak voor de thuisploeg door twee keer een aanval over de flanken waarna de val voorgetrokken werd en doelman van der Vrugt tot twee keer kansloos was. Zo denk je de aansluitingstreffer te hebben gemaakt en zo sta je een kwartier later met 4-0 achter helaas.
Zo'n kwartier voor tijd kreeg Pesse een dot van een kans, en was het via een aanval over meerder schijven, waarbij de bal voor de voeten van Medendorp belandde en die op zijn beurt met een puike voorzet Moes vond, maar Moes zag helaas de bal net aan de verkeerde kant van de paal belandden.
In de 84e minuut was het dan toch Pesse die een eretreffer maakte. Een hoge bal voor de goal werd perfect door Prins met de borst teruggelegd op Beekelaar, die op zijn beurt de keeper kansloos liet. 4-1.
Vlak voor tijd kwam de thuisploeg door een goal uit de kluts op een 5-1 voorsprong wat tevens de uitslag is.

Deze wedstrijd snel vergeten, goed trainen aankomende week en dan zaterdag met frisse moed en de hoofden dezelfde kant op, op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen.

Zaterdag 14 oktober: Sv Pesse zaterdag 1 - N'schut 3. 14:30 te sportpark de Marke.