0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse verliest uit bij Staphorst

STAPHORST - Pesse heeft woensdagavond haar tweede oefenwedstrijd met 3-2 verloren van Staphorst 2. In een aantrekkelijke wedstrijd tussen twee voetballende ploegen gaf de formatie van John Kramer in de slotfase een 0-2 voorsprong uit handen.

Na een aftastende beginfase kwam Pesse steeds vaker voetballend gevaarlijk opzetten en dat leidde in de dertigste minuut tot de 0-1. Remmert Verbrugge schoot na een mooie aanval over de rechterkant beheerst raak in de hoek. Na het doelpunt kwam Staphorst meer in de wedstrijd, maar Pesse wist haar voorsprong tot aan de pauze vast te te houden.

Pesse begon goed aan de tweede helft en verdubbelde zo’n tien minuten na rust haar voorsprong. Uit een voorzet vanaf de rechterkant gleed Marco Hartman van dichtbij de bal binnen: 0-2. Tegenstander Staphorst trok naarmate de tweede helft vorderde steeds vaker richting het doel van Pesse dat de nodige wissels had toegepast. Ook conditioneel bleek de thuisploeg sterker en het maakte dan ook een kwartier voor tijd de verdiende aansluitingstreffer: 1-2.

In de slotfase lukte het Staphorst ook nog om de wedstrijd op het scorebord naar zich toe te trekken. Uit een afgeslagen hoekschop werd er vanuit de tweede lijn doeltreffend raak geschoten: 2-2. En in blessuretijd viel vervolgens na een afgeslagen voorzet ook nog de 3-2.

Komende zaterdag begint voor Pesse het bekeravontuur thuis tegen Desz. De zaterdagtweedeklasser is om 17.00 uur in Pesse de tegenstander.