Pesse veel aan de bal maar wint niet.

Na drie goede prestaties in de beker was het, na de afgelaste wedstrijd van vorige week, tijd voor de eerste competitie wedstrijd die onder prima omstandigheden werd gespeeld op de kunstwei aan sportpark de Marke met als gasten het 5e team van hzvv.

Voor we inhoudelijk op de wedstrijd ingaan, was het afgelopen zaterdag de dag van de scheidsrechter. Dus bij deze willen wij als SV Pesse zaterdag 1 vaste scheidsrechter Henk Metselaar, en zijn invallers als hij even een zaterdag niet kan, bedanken voor de inzet zodat wij onze hobby kunnen uitoefenen.

EERSTE HELFT

Waar de mannen van trainer Prins graag wouden voetballen kwam hzvv met een duidelijk ander plan naar pesse toe, counteren. En dat niet zonder verdienste. Waar pesse het eerste kwartier veelal de bal had was het toch hzvv dat in de 16e minuut op voorsprong kwam door een counter uit het boekje. Spits in spelen, bal laten vallen, lopende mensen aan de zijkant, aansluiten, terugleggen en afwerken. 0-1.
Echter lieten de mannen van de plaatselijke SV het er niet bij zitten en hadden vanaf de aftrap direct weer veel balbezit, wat in de 23e minuut leidde tot een grote kans voor van Slooten, die de bal randje zestien toegespeeld kreeg, een mannetje uitkapte maar de bal helaas op de lat zag belandden.
Zo'n 10 minuten later belandde de bal wel achter de sluitpost van hzvv, het was Okken die een goeie actie in huis had en zo twee man rechtstreeks het spaarbank bos instuurde, hij gaf de bal voor en blijkbaar had de laatste man van hzvv ambities om in de spits te spelen want die passeerde z'n eigen keeper maar. 1-1.
Pesse bleef veel aan de bal maar er kwamen verder in de eerste helft weinig kansen tot er een vlot lopende aanval kwam over de rechterflank van Pesse. Via een goeie combinatie tussen koolhof en schiphof gaf laatstgenoemde de bal voor op Okken die helaas het vizier niet op scherp had en de bal in het vangnet schoot.
Toen iedereen dacht dat het wel rust zou zijn dacht van Slooten, wie anders,  daar anders over. Hij kreeg de bal voor z'n voeten en haalde vernietigend uit waardoor de doelman van de tegenpartij kansloos was. 2-1 en tijd voor een bakje thee.

TWEEDE HELFT

Na de rust kwamen de gasten uit Hoogeveen beter uit de kleedkamer en liep de linksbuiten een minuut na het begin signaal van de tweede helft zo het middenveld van Pesse voorbij maar werd op een meter of 20 van de goal gevloerd door een verdediger. De vrije trap was goed ingeschoten met een aardige zwabber waarbij de doelman van Pesse, van der Vrugt, de bal niet met z'n handen wegwerkte maar met z'n gezicht. Lijkt mij niet heel toepasselijk voor een doelman  maar wel effectief want de bal ging er niet in.
Verder in de tweede helft kreeg Pesse een aantal goeie mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden en misschien de wedstrijd wel in het slot te gooien.
 Beekelaar en Prins kwamen beide 1 op 1 met de keeper die beide schoten redelijk makkelijk wist te pareren. Ook een afstandschot van Verbrugge trof het doel niet en waar van Slooten in de eerste helft het vizier op scherp had staan, mocht het ook voor hem in de tweede helft niet baten.
De slotfase was inmiddels aangebroken en dat was er één waarin veel goals vielen. De gasten kwamen, wederom door een counter, op gelijke hoogte. De spits kon een lage voorzet achter de doelman van Pesse werken. 2-2.
Een aantal minuten later was het wederom hzvv dat de bal in het net achter van der Vrugt kreeg. Wederom een voorzet, alleen dit keer was het een hoge, werd door de spits van hzvv in gekopt. 2-3.
De mannen van Prins lieten de moed niet in de schoenen zakken en probeerde om toch nog een punt over te houden aan dit duel waarin Pesse voor zo'n 70% van de tijd, de bal in bezit had.
Wederom was het Pesse die vlak voor tijd een goal maakte, een bal uit centrum kwam voor de voeten van de goedspelende Brink die wederom een mannetje het spaarbank bos instuurde, ja het zijn inmiddels drie spelers van de gasten die daar verdwaald in het bos rondwandelden, en verwoestend met z'n rechterbeen de verre hoek vond en de keeper kansloos liet. 3-3.
Scheidsrechter Metselaar vond het daarna direct mooi geweest en bleef het duel onbeslist.

Volgende week, zaterdag 7 oktober, wacht er een uitwedstrijd tegen SC Angelslo. Naar deze uitwedstrijd rijdt een bus vanaf Pesse met als vertrektijd 11:30 uur.
Opgave voor de bus bij Jordi Prins. Tel:0629771993