Pesse te laat bij de les en laat 2 punten liggen in Emmen

Na een klinkende 3-2 overwinning in de beker mocht Pesse afgelopen weekend aantreden tegen Angelslo 2. De Emmenaren hadden dit seizoen al één keer gewonnen en stonden daardoor boven Pesse op de ranglijst. De Fieten Olie-formatie miste enkele spelers door vakantie maar ondanks dat werd er met 2 wissels richting Emmen afgereisd.

Niet alle Pessenaren waren zich ervan op de hoogte dat er werkzaamheden waren bij de A28. Hierdoor diende men de toeristische route te nemen en viel de warming up wat korter uit. Wellicht dat dit invloed had op het spel, want Pesse begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Ballen kwamen niet aan en duels werden geschuwd. Ondanks dat was de eerste grote kans voor Pesse. Na een lepe bal van Evenhuis kwam Casander vrij voor het doel, helaas kopte hij de bal naast. Hierna kabbelde de wedstrijd voort en was het van beiden kanten niet best. In deze fase kreeg Pesse nog 1 grote kan, maar helaas miste Beekelaar oog in oog met de doelman. Vlak voor rust kwam Angelslo dan toch op voorsprong. Na knullig balverlies van Casander schakelde Angelso snel om en krulde de spits van de thuisploeg de bal in de verre hoek, 1-0. Dit was ook de ruststand.

Na een donderspeech van Prins kwam de wit-groene brigade een stuk beter uit de kleedkamer. Men zette meer druk vooruit wat leidde tot meer balbezit. Na een kwartier was het invaller Schiphof die na een fabelachtige rush een voorzet gaf op mede invaller Prins, die helaas naast kopte. Pesse bleef hierna drukken, maar grote kansen bleven uit. 10 minuten voor tijd was het dan toch raak. Uit een snelle inworp van Evenhuis sneed Van Slooten naar binnen en kegelde de bal in de korte hoek, 1-1. Pesse wilde doordrukken om zo de overwinning binnen te slepen, maar tegen alle verwachtingen in kwam juist Angelslo op 2-1. Uit een inworp halverwege de Pesse-helft snelde een Angelslo-aanvaller langs 3 Pesse-verdedigers alsof ze er niet stonde. Met een rollertje in de korte hoek liet hij daarna doelman Van der Vrugt kansloos, 2-1. Pesse zette echter gauw de knop om en ging gelijk weer vol op de aanval wat 3 minuten voor tijd leidde tot de 2-2. Een puntgave voorzet van Evenhuis werd bij de tweede paal door Prins binnengekopt. Hierna kreeg men geen kansen meer op alsnog de 3 punten binnen te slepen.

Door dit gelijkspel blijft Pesse in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren. Maar wanneer men de strijdlust van de tweede helft in het vervolg vanaf minuut één kan laten zien, dan is alles nog mogelijk is deze competitie. Volgende week staat nummer vijf DZOH 4 op het programma op sportpark ‘De Marke’.