Pesse sluit competitie af met remise bij Veno

Vollenhove - Pesse heeft de competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel bij Veno. Pesse was in de eerste helft de betere ploeg en leidde bij rust verdiend met 0-1. Na rust bleef Pesse de aanval zoeken, terwijl Veno wachtte op de counter en met lange ballen de spitsen lanceerde.  Na ruim een uur leverde zo’n uitval de gelijkmaker op. De laatste twintig minuten speelde Pesse na de rode kaart voor Robin Zinger met tien man en bleef de beter voetballende ploeg. Na afloop kon Pesse-trainer Harm Spijker wel leven met een punt. ,,We hebben een prima eerste helft gespeeld, waarin we laten zien dat we niet onder doen voor Veno,” zegt hij. ,,We kregen genoeg mogelijkheden om uit te lopen. De tweede helft ging gelijk op, waarbij we op een gegeven moment ons hoofd moesten buigen voor de 1-1. Ook met tien man bleven we bovenliggend, waarbij ook Veno meer ruimte kreeg, maar onze keeper hield ons op de been. Uiteindelijk is de uitslag een prima weergave van de wedstrijd.”

Pesse kon, zoals vrijwel het gehele seizoen, niet compleet aantreden. Naast de langdurige blessures waren Remmert Verbrugge en Marco Hartman niet helemaal fit. Daardoor begon Pesse-trainer Harm Spijker met een piepjong elftal. De omstandigheden waren onstuimig, want er blies een harde wind over het niet beschutte veld en later begon het tot overmaat van ramp ook nog te regenen. Pesse speelde ondanks de moeilijke omstandigheden een goede eerste helft, waarbij het meer balbezit had en de aanval koos. Pesse combineerde vlot op het hobbelige veld, terwijl Veno (Van Eenheid Naar Ontplooiing) op counters wachtte, die er voor rust nauwelijks kwamen. Nadat Sven Evenhuis een vrije bal net naast zag gaan, was de voorsprong voor de gasten na een half uur via Dennis van Wijk verdiend. Na een weergaloze actie van Matthijs Veninga, rondde Dennis van Wijk de voorzet knap af in de verre hoek. Veno koos voor uitvallen, maar kwam nauwelijks tot een schot tussen de palen van Pesse. Na een half uur werd de thuisclub voor het eerst dreigend via een kopbal van Frank Post, die naast rolde. In de slotfase van het eerste bedrijf leek Veno wakker geworden, maar de rust ging in met een 0-1 voorsprong voor een fris spelend Pesse.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks, al was Veno wel dreigender door lange ballen over de laatste linie van Pesse. Na zeven minuten had Stefan Vis zijn ploeg al op 1-1 moeten zetten, want hij was Pesse-doelman Ruben Waninge al gepasseerd, maar mikte voor een leeg doel voorlangs. Pesse deed iets terug via een steenharde vrije bal van Sander Hartman, die doelman Peter de Boer pareerde. Ingmar Reinders was dichtbij de 0-2, maar vrij voor De Boer kon hij net niet afwerken. Veno bleef lange ballen over de laatste linie van Pesse versturen en na ruim een uur leverde dat de gelijkmaker op. Een lange bal bereikte Frank Post, die Waninge kansloos liet. Het pleitte voor Pesse dat het na de rode kaart voor Robin Zinger, die zijn tweede gele prent ontving, de aanval bleef zoeken. De laatste linie stond voor de middenlijn, maar Veno sprong slordig met de geboden ruimte om. Er waren wel kansjes voor Roy Visscher, Jod Zomerman en Bram Bergkamp, maar doelman Ruben Waninge hield zijn ploeg op de been. Pesse zette daar alleen een schot van invaller Bart Steenbergen tegenover, dat over vloog. In de slotminuut ging Veno bijna nog met zege aan de haal toen Frank Post vrij voor Waninge verscheen, maar zijn lobje over het doel zag gaan. Daarna kreeg Roy Visscher een rode kaart, maar het bleef bij 1-1.

VENO-Pesse 1-1 (0-1) 36. Dennis van Wijk 0-1, 70. Frank Post 1-1. Scheidsrechter: Boerema. Geel: van Wijk, Casander (Pesse), Wind, Zomerman (VENO). Rood: 72. Zinger (Pesse) 2x geel. 90. Visscher (VENO). 2x geel. Toeschouwers: 100. Pesse: Waninge; Zinger, Evenhuis, Casander, van Wijk; Brinkman (46. Steenbergen), S. Hartman, Meijer, Veninga; Reinders, van Slooten (85. Verbrugge).