Pesse pakt in extremis eerste zege, Ingmar Reinders is goudhaantje in enerverend duel.

Pesse pakt in extremis eerste zege

Ingmar Reinders is goudhaantje in enerverend duel

Pesse - In een spannend en spectaculair duel heeft Pesse in haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen een kostbare 4-3 overwinning geboekt op debutant Sint Annaparochie. Na een boeiend scoreverloop, waarbij Pesse na 2-1 en 2-3 terugkwam tot 3-3, werd de jonge Ingmar Reinders in de slotfase het goudhaantje door de beslissende 4-3 te maken. Pesse verdiende de eerste zege van het seizoen zeker, omdat de ploeg vrijwel de hele wedstrijd domineerde en de beste kansen kreeg. De ploeg wilde zich op zaterdagavond revancheren voor de teleurstellende 2-1 nederlaag bij LSC 1890 en zocht vanaf het beginsignaal de aanval. Het overwicht leverde in de beginfase drie kansen voor spits Marco Hartman op. Na een kwartier kreeg hij na een voorzet van Ezra Meijer de bal niet langs doelman Mark Toering. Even later volleerde Hartman na een corner schitterend, maar Woering tikte de bal maar net over de lat. De derde kans voor Hartman ontstond na een fraaie actie van Niek Brinkman, die teruglegde op de spits, die echter over knalde. Zoals vaker in het voetbal scoort de tegenstander vaak wel als je kansen onbenut laat. Marc Bakker kreeg de bal op de schouder en trof de verre hoek. Pesse moest in de achtervolging, waarna Ingmar Reinders oog in oog met Toering niet tot scoren kwam. Na twee kansen voor de gasten, waarbij doelman Ruben Waninge redding bracht, kwam Pesse na ruim een half uur terecht op gelijke hoogte. Ingmar Reinders lanceerde Sander Hartman, die Toering met een lage schuiver verschalkte. De rust werd bereikt met een 1-1 stand, waar Sint Annaparochie het meest blij mee mocht zijn. Gezien het spelbeeld wilde Pesse niet opnieuw onnodig puntverlies lijden en startte het tweede bedrijf zeer gretig. Na een handsbal van de gasten schoot Marco Hartman de toegekende strafschop hard door het midden raak. Lang kon de thuisclub echter niet van de verdiende voorsprong genieten, want twaalf minuten later stond het al 2-2. Jurre Brouwer stuurde Timo Bijma de diepte in, die doelman Waninge passeerde en schoof de bal in het lege doel. Dat was een fikse tegenvaller voor Pesse, maar de gasten kwamen na rust beter voor de dag dan in de eerste helft. Kort na de gelijkmaker roken de Friezen bloed en kwamen zelfs op een gelukkige manier op 2-3. Jurre Brouwer pikte de afvallende bal op, kapte en draaide en schoot, waarna de bal getoucheerd werd door een Pesser been, waarna de bal hoog over Waninge in het doel verdween. Opnieuw een dreun voor de thuisclub, maar het pleitte voor Pesse dat het gretig de aanval bleef zoeken. Dat resulteerde al snel in de gelijkmaker. Een vrije bal werd getoucheerd door een tweemans muur, waarna keeper Toering de bal op de lat tikte. Nordin Prikken was attent en tikte de terugspringende bal alsnog in de touwen: 3-3. Pesse wilde de zege en die leekbinnen na een wereldgoal van Marco Hartman. Na een voorzet van Robin Zinger legde Sander Hartman de bal met het hoofd klaar voor zijn broer Marco, die formidabel afrondde met een fraaie omhaal. Helaas voor Pesse constateerde arbiter Louwes buitenspel en ging het feest voor Pesse niet door. De aantrekkelijke wedstrijd leek in een 3-3 gelijkspel te gaan eindigen, maar Ingmar Reinders dacht daar anders over. Milan Kolen kopte de bal naar Niek Brinkman, die geraakt werd door een verdedigende schoen. In het verlengde van de bal dook Ingmar Reinders op en wipte de bal over keeper Toeringin het doel. Zo pakte Pesse in extremis alsnog de winst en daar viel weinig op af te dingen. Pesse-trainer Harm Spijker had genoten van een mooie wedstrijd en was uiteraard blij met de eerste punten. ,,Het was een mooie, enerverende wedstrijd. Sint Annaparochie was zeer geslepen in de omschakeling/counter. Pesse had het balbezit en creëerde voldoende kansen. De tweede helft betaalde zich dat uit met een schitterende afgekeurde goal en een heerlijke winnende treffer in de 89ste minuut.”

Pesse-Sint Annaparochie 4-3 (1-1)
26. Marc Bakker 0-1, 34. Sander Hartman 1-1, 46. Marco Hartman 2-1 (strafschop), 58. Timo Bijma 2-2, 62. Jurre Brouwer 2-3, 65. Nordin Prikken 3-3, 90. Ingmar Reinders 4-3. Scheidsrechter: Louwes. Geel: Prikken (Pesse)
Pesse: Waninge; Zinger (79. Steenbergen), Evenhuis, Kolen, Prikken (66. Priet), van Wijk, Meijer, S. Hartman, Brinkman; M. Hartman, Reinders.