Pesse neemt ruim afstand van Oranje Zwart

Pesse - Pesse is goed begonnen aan de bekercompetitie. De ploeg van trainer Yves Heskamp versloeg Oranje Zwart met 7-2 na een 4-0 ruststand. Pesse speelde een uitstekende eerste helft, waarin het zeer effectief was en van de zes kansen er vier benutte. Na de thee kon Pesse dat niveau niet meer evenaren, maar boekte het uiteindelijk een ruime en verdiende 7-2 zege.

Pesse kon nog niet compleet aantreden, want het miste nog Jesse de Haas, Milan Kolen en Lars Profijt. Ezra Meijer was weer terug van vakantie en speelde de tweede helft. Vanaf het beginsignaal waren de bedoelingen van derdeklasser Oranje Zwart duidelijk. De ploeg trok zich direct terug en liet Pesse het spel maken. De gasten hoopten succes te hebben door middel van uitvallen, maar die kwamen er nauwelijks voor rust. Pesse zette Oranje Zwart meteen vast op haar eigen helft en combineerde vlot. Al in de eerste minuut was Robin Okken bij de openingstreffer, maar zijn voorzet rolde net voorlangs. Pesse was de betere ploeg en het wachten was op de eerste treffer. Na tien minuten had Pavlo Vetrennikov die op zijn schoen, maar hij passeerde doelman Zwiers wel, maar Henk Kleene redde, waarna ook Leon Brink het leer niet in het doel kreeg. Na een afgekeurd doelpunt van Robin Okken kwam Pesse na 21 minuten terecht op voorsprong. Leon Brink legde vanaf links de bal klaar voor Niek Brinkman, die vernietigend uithaalde. Daarmee was de ban gebroken en tien minuten later bracht Robin Okken de stand op 2-0 na een mooie steekpass van Pavlo VetrennikovKort daarna werd Oranje Zwart voor het eerst gevaarlijk, maar Jordi Hoorn stuitte op doelman Stanley Snijder. Vlak voor rust sloeg de thuisclub nog twee keer toe. Leon Brink scoorde na een voorzet van Bram Vredeveld de 3-0 en even later bracht Mike Bruinenberg via een fraaie treffer de ruststand op 4-0. Pesse had geen kind aan de ploeg van trainer André Blom en kon terugkijken op een prima eerste helft.

De thuisploeg startte ook het tweede bedrijf goed, want na een minuut had Robin Okken de vijfde treffer al achter doelman Jordy Zwiers liggen. Even later had hij pech toen de paal opnieuw succes in de weg stond. Langzamerhand zakte het spel van Pesse weg en kon Oranje Zwart enkele keren gevaarlijk worden. De kopbal van Jordi Hoorn die naast rolde na een voorzet van Stephen Besuijen, had een waarschuwing moeten zijn voor de gastheren. De gasten kregen meer balbezit en Pesse werd slordiger in de passing. Bij een vrije bal van Denny van der Linde, die naast vloog, kwam Pesse nog goed weg, maar later kon doelman Snijder niet de nul houden. Hoorn passeerde Snijder en tikte de bal schuin voor het doel knap in de uiterste hoek. Even later werd het nog erger voor Pesse, maar dat deed de thuisclub in dit geval helemaal zelf. Pavlo Vetrennikov leverde vlak voor het doel zo maar in bij Jordi Hoorn, die voor een leeg doel niet miste: 5-2. In de slotfase herstelde Pesse zich van deze zwakke fase en vergrootte de voorsprong weer door een treffer van Niek Brinkman. Drie minuten voor tijd werd Robin Okken gevloerd en de nieuwe aanvalsleider liet dit buitenkansje niet liggen en schoot vlekkeloos raak. Pesse-trainer Yves Heskamp was blij met de ruime zege. ,,Voor rust hebben we sterk gespeeld en was elke kans bijna raak. Dat was heel goed. Na rust zakten we wat weg en misschien heeft dat met conditie te maken. Daar wijt ik de twee tegentreffers ook aan. Uiteindelijk ben ik tevreden over onze eerste wedstrijd van het seizoen.” Donderdag moet Pesse aan de bak, want dan neemt de ploeg het op in en tegen  Havelte.

Pesse-Oranje Zwart 7-2 (4-0)
21. Niek Brinkman 1-0, 31. Robin Okken 2-0, 43. Leon Brink 3-0, 45+1. Mike Bruinenberg 4-0. 46. Robin Okken 5-0, 72. Jordi Hoorn 5-1, 76. Jordi Hoorn 5-2, 82. Niek Brinkman 6-2, 87. Robin Okken 7-2 (strafschop). Scheidsrechter: Stegers. Geel: vd Linde (OZ).
Pesse: Snijder; van Dam (51. Van Dijk), ten Oever, Nes; TuinstraVetrennikov, Bruinenberg (46. Meijer), Brinkman; Okken, Brink, Vredeveld (76. Van Arragon).