0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse maakt het Roden erg lastig ‘Deze wedstrijd was net wat we nodig hadden’

Pesse maakt het Roden erg lastig ‘Deze wedstrijd was net wat we nodig hadden’


Pesse - Pesse heeft in het oefenduel tegen eersteklasser Roden niet kunnen stunten. In een vrij gelijkwaardige wedstrijd leed de ploeg van Pesse-trainer Harm Spijker een 2-5 nederlaag. Roden speelde iets gemakkelijker met iets meer handelingssnelheid, maar Pesse was vooral na rust grotendeels meer in balbezit en het kreeg voldoende kansen. Na de thee viel Pesse aan, terwijl Roden gokte op de counter. Het was aan Pesse-doelman Ruben Waninge te danken dat het geen grotere nederlaag werd, want hij verrichtte veel knappe reddingen. 


Pesse kon niet compleet aantreden, want het miste Marco de Vries, Erwin Strijker, Dennis Moes en Bennie van Dam. Spijker stuurde vrijwel dezelfde elf het kunstgrasveld op als tijdens de wedstrijd van vorige week tegen Sweel. Alleen Bart Steenbergen startte in de basis voor Marco de Vries. De Pesse-trainer was na afloop tevreden over de gespeelde oefenwedstrijd. ,,Deze wedstrijd was precies wat we nodig hadden op dit moment,” zegt Spijker. ,,We werden al meer gedwongen te voetballen vanuit onze speelstijl en hebben ook de handelingssnelheid weer wat weten te verhogen van het gehele team. Uiteraard speel je tegen een tegenstander die op een hoger niveau speelt en ook al iets meer oefenwedstrijden in de benen had, dus het resultaat zal uiteindelijk niemand verbaasd hebben. Het werd een prima bestede zondag voor ons.” 


 De nummer negen uit de eerste klasse F, Roden was de grote favoriet in dit vriendschappelijke treffen, maar dat de gasten na tien minuten al met 0-2 voor zouden staan, had niemand op gerekend. Roden begon voortvarend in een hoog tempo en dat was Pesse in de beginfase twee keer te machtig. Pesse was nog niet bij de les en moest treffers van Hugo Steenbergen en Rick Renkema incasseren. Daarna bleef Roden het meest gevaarlijk en kreeg enkele kansen op meer treffers, maar door een gebrek aan koelbloedigheid bleven meer tegentreffers in die fase de thuisclub bespaard. Na een half uur kwam Pesse beter in de wedstrijd. Dat leverde via Bart Steenbergen de aansluitingstreffer op. Na een corner kopte invaller Milan Kolen de bal voor de voeten van Steenbergen, die de bal via doelman Rick Oosterloo in de touwen tikte. Roden moest terug en in een fase dat Pesse aandrong viel onverwacht de 1-3 uit een counter. Ruben Waninge kon een inzet van Rick Renkema eerst nog keren, maar in de rebound van Izka Last was hij kansloos. In de rust bracht Spijker Jasper van Slooten in de ploeg voor Jesse Evenhuis. Roden wisselde een half elftal. Pesse startte het tweede bedrijf goed, maar werd al snel uitgecounterd door de gasten en het eerste balcontact van invaller Luuk Jans betekende de 1-4. De thuisclub combineerde goed en ging op jacht naar meer treffers. Door de vele wissels van Roden, kreeg Pesse meer grip op de eersteklasser, dat zich nog meer op de counter richtte. Al vlot kwam Pesse terug in de wedstrijd na een knappe individuele actie van Bart Steenbergen, die invaller-doelman Niels Willems op schitterende wijze verschalkte. Daarna wilde Pesse meer en zocht de aanval. Dat zorgde wel voor meer ruimte achterin en daar maakte Roden regelmatig gebruik van. Het was aan Pesse-doelman Ruben Waninge te danken dat de tweedeklasser geen monsterscore moest incasseren, want hij maakte een handvol kansen voor Roden onschadelijk. Aan de andere kant was Marco Hartman dichtbij de 3-4, maar hij kopte net naast. In de slotfase was Roden dreigender, maar had moeite Waninge te passeren en werd regelmatig afgevlagd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd was de Pesser goalie toch kansloos. Izka Last schoot een vrije bal op de paal en de weer ingewisselde spits Olivier van der Tuin tikte de rebound binnen: 2-5. Dinsdag oefent Pesse thuis om 20.00 uur tegen zondag vierdeklasser Wijster. Zaterdag 12 februari ontvangt Pesse derdeklasser Hoogeveen zaterdag. Op 20 februari wordt de competitie voor Pesse hervat met een uitwedstrijd tegen GAVC in Grou. 


Pesse-Roden 2-5 (1-3) 5. Hugo Steenbergen 0-1, 11. Rick Renkema 0-2, 36. Bart Steenbergen 1-2, 40. Izka Last 1-3, 50. Luuk Jans 1-4, 52. Bart Steenbergen 2-4, 81. Olivier vd Tuin 2-5. Scheidsrechter: R. Boer. Pesse: Waninge; J. Evenhuis (46. Van Slooten), S. Evenhuis, N. Prikken (23. Kolen), Casander (74. Poeste); Meijer, van Wijk, S. Hartman, Veninga; Steenbergen (60. J. de Vries), M. Hartman.          

   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 07 februari, 2022
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor