0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse loopt zich stuk op stug Beilen

Beilen - Pesse leek na acht minuten tegen Beilen al op rozen te zitten, toen Milan Bos de rode kaart kreeg. Vrijwel de hele wedstrijd speelde Pesse met een man meer, maar die numerieke meerderheid konden de gasten niet uitbuiten, want Pesse kreeg maar een kans en dat was pas tien minuten voor tijd. Het fysiek sterke Beilen kreeg nog de meeste kansen, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. Het door blessures geplaagde Pesse, kon tegen Beilen bij lange na niet compleet aantreden. De ploeg miste Lars Profijt, Bram Vredeveld wegens blessures en Bennie van Dam en Jesse de Haas wegens een schorsing van een wedstrijd. Daarnaast is Ezra Meijer nog op vakantie. Het leek het gehavende Pesse al vroeg mee te zitten, toen het na acht minuten met een man meer kwam te staan. Pavlo Vetrennikov stuurde Robin Okken weg, die alleen op doelman Remco Vos af kon gaan, maar Milan Bos legde Okken neer en dat betekende rood. Dat bood kansen voor Pesse, maar de ploeg kwam voor rust niet door de hechte defensie heen. Beilen trok een gele muur voor het eigen doel op en voor Pesse was er geen doorkomen aan. De thuisclub werd via counters zelfs dreigender en kreeg voor rust vier goede kansen. Pesse kwam na een half uur goed weg toen Nick Matthijsen op Ruben Waninge af ging, maar afspeelde op Wouter Dijk, die buitenspel stond. Vlak voor rust kopte Ronald Smit goed in, maar zijn inzet werd van de doellijn gekopt. Pesse wist zich geen raad met Beilen dat met veel mensen achter de bal speelde en fel in de duels ging. Doelman Vos speelde Jacco Tuinstra zo maar in de voeten, maar Tuinstra had een leeg doel voor zich, maar wachtte te lang. Pesse kon geen gaatje vinden en zocht te vaak de weg door het midden en daar stond het strafschopgebied helemaal vol. Tweede helft Na rust ging de strijd gelijk op, maar kregen beide ploegen elk maar een kans. Na een kwartier was Nick Matthijsen kansrijk, maar Jurgen Nes bracht knap redding. In de slotfase had Pesse meer balbezit en trok Beilen zich terug. De thuisclub schoot veel ballen lukraak weg, maar dat betekende meestal balverlies. In die fase kreeg Pesse haar enige echte goede kans. Niek Brinkman zette Robin Okken alleen voor de keeper, maar de spits schoot jammerlijk naast. Een opportunistisch slotoffensief van Pesse met hoge ballen in het Beiler strafschopgebied leverde niet de sterk verlangde bevrijdende treffer op. Uiteindelijk mocht Pesse nog blij zijn met een punt, terwijl het vrijwel de hele wedstrijd met een man meer speelde. Beilen-Pesse 0-0 Scheidsrechter: Guberinic. Geel: Geerts (Beilen), Kolen, Vetrennikov (Pesse). Rood: Bos (8. Beilen). Pesse: Waninge; van Dijk, ten Oever, Kolen, Nes; Bruinenberg (60. Priet), Tuinstra, Brinkman; Vetrennikov, Okken, Brink (60. Prins)