Pesse loopt zich stuk op defensief Wacker

De Wijk - Pesse heeft de strijd om de tweede plaats toch weer spannend gemaakt door een 3-0 nederlaag bij middenmoter Wacker. Pesse liep in het mes van de thuisclub, die zeer defensief speelde en vaak de lange bal hanteerde. De gasten liepen zich stuk op de compacte verdediging van Wacker, dat vier keer voor het Pesser doel verscheen en drie keer scoorde via counters.

Het pleitte voor Pesse dat het in een overvol strafschopgebied van Wacker toch nog tot zo’n negen kansen kwam. Dit was typisch zo’n wedstrijd waarbij bij inzetten steeds een lichaamsdeel in de weg stond. Hierdoor zal Pesse op 26 mei bij Oranje Zwart moeten winnen om nacompetitie om promotie te kunnen spelen. In de eerste helft had Pesse de bal en kreeg kansen via Ingmar Reinders, Marco Hartman en Erwin Strijker, maar op het beslissende moment gaf de ploeg net niet thuis. Na drie minuten kopte Ingmar Reinders in na een voorzet van Remmert Verbrugge, maar doelman Wart van Holsteijn keerde de bal. Na tien minuten zette Ingmar Reinders vanaf rechts voor, waarna een inzet van Marco Hartman geblokt werd. Even later brak Ezra Meijer goed door, maar zijn eindpass bereikte Hartman net niet. Daarna was er een kopkans voor Erwin Strijker, maar de bal vloog maar rakelings langs het doel van WackerWacker liet op eigen veld Pesse aan de bal en verscheen slechts een keer voor het Pesserdoel en dat was meteen raak via Edwin Dekker van zo’n achttien meter. Tegen alle verhoudingen in leidde Wacker bij rust.

Tweede helft
Na de thee veranderde het spelbeeld niet, want Pesse viel aan en Wacker loerde op de counter. Na een geblokt schot van Ezra Meijer kopte Koen van Luin goed in, maar doelman Waninge redde knap. Even later was de tweede counter na rust wel raak via Joris Brouwer. Wacker had daarna geen middenveld meer en hanteerde de lange bal, terwijl Pesse het geluk niet mee had met een schot van Remmert Verbrugge op de lat. Het leer stuiterde net voor de lijn het veld weer in. Pesse probeerde een gaatje te vinden in het overbevolkte strafschopgebied, maar kreeg toch kansen. Een schot van Robin Zinger kon Van Holsteijn niet klemvast pakken, maar niemand kon intikken. Na kansen voor Ingmar Reinders en Robin Okken, kreeg Ingmar Reinders twee keer geel en dus rood. ,,Ik zei tegen een tegenstander: ‘lelijkerd’ en de scheidsrechter dacht dat ik dat tegen hem zei, maar dat was niet zo,” luidde de verklaring van Reinders. Met een man meer betekende de derde counter na rust de 3-0 via Joris Brouwer. ,,Voor rust hadden we doortastender moeten zijn, daarna waren we te slap,” zegt Pesse-trainer Yves Heskamp. ,,Na rust ging het beter, maar dan moet je niet steeds hoge ballen gaan geven, maar over de grond spelen. Daardoor kon Wacker te gemakkelijk verdedigen.”

Wacker-Pesse 3-0 (1-0)
38. Edwin Dekker 1-0, 53. Joris Brouwer 2-0, 86. Joris Brouwer 3-0. Scheidsrechter: Bergstra. Geel: Verbrugge (Pesse), K. Dekker, Pouwels (Wacker). Rood: 80. Reinders (Pesse).
Pesse: Waninge; Otten, Verbrugge, Zinger, Van Dam; Meijer, S. Hartman, Strijker; Okken, M. Hartman, Reinders.