Pesse lijdt zure nederlaag bij koploper

Emmeloord - Pesse verliet koploper Emmeloord na de 3-2 nederlaag met een onbevredigend gevoel. De gasten lieten grotendeels beter veldspel zien, maar vergaten dat te belonen. Pesse koos de aanval, terwijl de thuisclub countervoetbal speelde en vaak voor de lange bal koos. De gasten waren niet blij met arbiter Wolthof, want volgens Pesse ging aan de 3-2 hands vooraf en werd bij 1-1 een doelpunt van Reinders onterecht afgekeurd.

Zoals vrijwel het gehele seizoen kon Pesse weer niet compleet aantreden. De ploeg van de vertrekkende trainer Harm Spijker miste Sven Evenhuis, Robin Zinger, Nordin Prikken, Marco de Vries, Dennis van Wijk en Sander Hartman. Daardoor had Spijker maar twee reservespelers op de bank naast zich. Dan moet je ook nog naar koploper Emmeloord waar thuis met 2-4 van verloren werd. Vrijwilligers van Emmeloord hadden de sneeuw van het kunstgras afgeschoven, zodat er gevoetbald kon worden.

Spectaculaire start

De start was spectaculair, want na twee minuten stond het al 1-1. Na 29 seconden schoot Emmeloord-doelman Hans Portijktegen Frank Priet aan, waarna de bal in het doel rolde. Deze vroege treffer is waarschijnlijk een record voor Pesse, waar de historici van de club zich nog eens over kunnen buigen. Een betere start kon Pesse zich niet wensen, maar de gasten konden echter niet lang genieten van de voorsprong. Na enkele corners kopte kort daarna Marc Loosman de gelijkmaker binnen tussen veel verdedigers van Pesse inDaardoor was Pesse even van slag en gaf enkele goede kansen weg voor Jelle Zaal, maar de thuisclub deed er niets mee. De wedstrijd toonde twee ploegen met verschillende spelstijlen. Pesse probeerde met verzorgd combinatiespel tot kansen te komen, terwijl Emmeloord afwachtte en bij balbezit met lange ballen naar de voorwaartsen, recht toe recht aan voetbal speelde. De bezoekers hadden meer balbezit en na een kwartier schoot Ingmar Reinders fraai binnen, maar dat de goal wegens buitenspel werd afgekeurd was op zijn minst dubieus te noemen. Pesse kreeg wel kansjes via Frank Priet, Ingmar Reinders en Marco Hartman, maar de eindpass ontbrak te vaak. De beste kans was voor Niek Brinkman, maar vrij voor Portijk strandde hij op de doelman. Vlak voor rust leverde uitvallen van de tegenvallende koploper goede kansen voor Marc Loosman en Kars Dijkstra op, maar die werden onbenut gelaten.

Eindpass

Ook na rust combineerde Pesse goed en kreeg kansjes voor Matthijs Veninga en Ingmar Reinders en Ezra Meijer, maar het zat niet mee. Tot het strafschopgebied ging het vaak goed, maar de eindpass miste te vaak precisie. De 2-1 van Daan Zuidberg viel dan ook vrij onverwacht in een fase waarin Emmeloord nauwelijks gevaarlijk werd. Vijf minuten later kopte invaller Erwin Strijker de 2-2 in na een formidabele voorzet van Remmert Verbrugge en  leek een punt in de maak. Nog geen twee minuten later stond het al weer 3-2, waarbij Pesse fel protesteerde wegens vermeend hands. Pesse kon er geen echt slotoffensief uitpersen en de thuisclub bleef zelfs dreigender met enkele afstandsschoten, maar doelman Waninge bracht redding. Pesse liet zien niets minder te zijn dan de koploper, maar moest toch een teleurstellende nederlaag incasseren. Het had geluk dat de onderste twee ploegen ook verloren. Pesse-trainer Harm Spijker was teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg niets aan de wedstrijd overhield. ,,We hadden absoluut niet met lege handen mogen weggaan,” zegt hij stellig. ,,Uiteraard moet je dan vooral naar jezelf kijken en zie ik een aantal tegengoals waarbij we onszelf tekort doen. Wel hebben we veerkracht getoond, verdedigend goed geconcentreerd ons mannetje gestaan en laten zien dat we in balbezit een tegenstander prima ons spel kunnen opleggen.”

Emmeloord-Pesse 3-2 (1-1)1. Frank Priet 0-1, 2. Marc Loosman 1-1, 72. Daan Zuidberg 2-1, 77. Erwin Strijker 2-2, 79. Marc Loosman 3-2. Scheidsrechter: Wolthof. Geel: Zaal, Sieltjes (Emmeloord), van Dam, Priet (Pesse). Pesse: Waninge; van Dam, Verbrugge, Kolen, R. Brinkman (90. Nes); Meijer, N. Brinkman (63. Strijker), M. Hartman; Reinders, PrietVeninga.