Pesse laat zege in slotfase uit handen glippen

PESSE - Voor Pesse vrouwen 1 stond dit weekend alweer de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Tegenstander was Marum dat een punt meer had dan Pesse.

Met de nodige blessures en vakantiegangers was het puzzelen om een elftal op de been te brengen, maar met de goede hulp van van het tweede en MO17 lukte dat dit keer ook weer.

Na een aftastende beginfase was de eerste kans voor de bezoekers uit Friesland, maar Mannie liet zien dat ze nog altijd kan keepen en hield haar doel schoon. Aan de overkant kwam Marlinde gevaarlijk opzetten, maar zij werd via een onbesuisde tackel gestopt.

Halverwege de eerste helft kwam Marum op voorsprong nadat Pesse zich bij de opbouw in de val liet lokken en dat werd vervolgens genadeloos afgestraft: 0-1. Aan de overkant ging een schot van Tessa net naast.

Een kwartier voor rust kwam Pesse via een mooie aanval op gelijke hoogte. Na een goede pass van achteruit was Marlinde haar tegenstander te slim af, waarna ze de bal voorgaf en Rolinda met een slim overstapje Myrthe een vrije schietkans bood. Myrthe aarzelde niet en schoot de bal onberispelijk in het dak van het doel: 1-1. Vijf minuten voor rust kwam Pesse zelfs op voorsprong. Uit een goede corner van Tessa schoot Rolinda raak: 2-1.

Kort voor rust was Pesse nog tweemaal gevaarlijk uit een standaardsituatie. Tot twee keer toe zag Janke een vrije bal van zo’n dertig meter via de lat terugkomen in het veld, maar wist Marum de rebound steeds goed weg te werken. Aan de overkant voorkwam Manon op de doellijn nog de gelijkmaker.

Pesse begon met een wijziging aan de tweede helft. Nieuweling Aeoni verving Marjolein en maakte daarmee haar debuut in het eerste.

Tien minuten na rust verdubbelde Pesse haar marge. Net als bij de tweede goal zorgde Tessa met een strakke corner voor de assist, waarna opnieuw Rolinda raak schoot: 3-1. Halverwege de tweede helft maakte Marum de aansluitingstreffer door van dichtbij een voorzet binnen te tikken: 3-2.

Pesse was daarna nog een aantal keer gevaarlijk uit standaardsituaties, maar dit keer werden de goede corners van Tessa net niet verzilverd en lukte het de doelvrouw van Marum met kunst- en vliegwerk de vrije ballen van Rolinda uit haar doel te houden. Daarbij reageerde Pesse wel een aantal keer te laat op de losgelaten ballen.

In de slotfase was het Marum dat op zoek ging naar de gelijkmaker en voor Pesse was het vooral tegenhouden geblazen. Wegens een blessure moest Pesse zelfs met tien man verder en uiteindelijk moest het in de slotminuten buigen: 3-3.

Ondanks dat Pesse sinds tijden weer eens meer strijd toonde in een wedstrijd en het lange tijd onder controle had, bleef het met een punt achter, terwijl drie punten deze middag een goede beloning voor het team zou zijn geweest.

Volgende week zaterdag volgt de lastige uitwedstrijd tegen nummer drie Leeuwarden Zwaluwen. Als Pesse dan hetzelfde kan brengen als vanmiddag beloofd dat een spannende wedstrijd te worden. Pesse gaat zaterdag met de bus, geregeld door Roelof Winters, naar Leeuwarden en u kunt dan als supporter gerust meereizen. Meer informatie hierover volgt.