Pesse laat VENO ontsnappen

Pesse - Pesse heeft de kans laten liggen VENO te passeren op de ranglijst. De thuisclub verdiende de zege wegens een betere spelopvatting, beter veldspel en de meeste kansen. Het defensieve VENO was effectiever, want het benutte twee van de vier kansen. Pesse kreeg zo’n dertien kansen, maar toonde zich niet koelbloedig genoeg en liet VENO ontsnappen: 2-2.

Pesse wordt dit seizoen veelvuldig geteisterd door blessures, maar een pluspunt was dat Sander Hartman na langdurig blessureleed weer in de basis kon beginnen. Ook Erwin Strijker startte na een lange afwezigheid in de basis. Daartegenover stonden Frank Priet en Bennie van Dam, die tijdens de wedstrijd geblesseerd het veld moesten verlaten.  In de eerste helft was de thuisclub de betere ploeg, maar kreeg het nog geen kansen. Na een kwartier begon Pesse goede kansen te krijgen via Marco Hartman, Ezra Meijer en Sander Hartman, maar de bal wilde er niet in. Na 23 minuten schoot Marco Hartman over. Daarna schoot Erwin Strijker goed in, maar VENO-doelman Jos Bril bracht prima redding. Na een corner van Remmert Verbrugge kopte Sander Hartman over. Terwijl het wachten was op de eerste treffer van Pesse kreeg de thuisclub het lid op de neus. Tegen alle verhoudingen in kwam VENO na een half uur op 0-1 via Jod Zomerman. Hij kon ver doorlopen en verraste Pesse-doelman Ruben Waninge met een droge schuiver in de korte hoek.  Daarna bleef Pesse de betere ploeg en miste het opgelegde kansen via Marco Hartman en Erwin Strijker. Na een loepzuivere pass van Erwin Strijker bood hij Marco Hartman een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij kopte naast. Even later deed de spits hetzelfde na een knappe voorzet van Matthijs Veninga. Vlak voor rust kwam Pesse terecht op gelijke hoogte. Na een corner van Remmert Verbrugge kopte Ezra Meijer de verdiende gelijkmaker binnen.

Kansen

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Pesse had meer balbezit en combineerde beter, terwijl VENO afwachtte en op de counter hoopte. Pesse kreeg kansen via Matthijs Veninga en Ingmar Reinders, maar de afronding ontbrak. Erwin Strijker stuurde Veninga de diepte in en schuin voor het doel koos hij voor een voorzet, maar er was niemand om het beslissende tikje te geven. Even later kreeg Ingmar Reinders de bal op de rand van het strafschopgebied, terwijl doelman Bril het doel verlaten had. Met een paar spelers in de doelmond mikte Reinders over.   De eerste kans na rust voor de gasten was echter wel raak via opnieuw Jod Zomerman. Opnieuw moest Pesse in de achtervolging en tien minuten later viel de terechte gelijkmaker. Bram Bergkamp kreeg de bal op de hand, waarna Marco Hartman vanaf elf meter raak knalde. Na een opstootje na een overtreding van Zomerman op Sander Hartman, die arbiter Lemstra niet zag, staakte hij voor vijf minuten het duel. Daarna joeg Pesse op de verdiende voorsprong, maar kansen voor Ezra Meijer, Niek Brinkman en Ingmar Reinders waren niet aan de gastheren besteed. Reinders was vlak voor tijd het dichtst bij een treffer, maar Wim Schuttenbelt gooide zich voor het schot van de aanvaller. VENO mocht de handen dichtknijpen dat het een punt aan de wedstrijd overhield, terwijl Pesse verzuimde de vele kansen te benutten. Ondanks de onbevredigende remise, steeg Pesse een plaats op de ranglijst en verliet het een rechtstreekse degradatieplaats.

Pesse-VENO 2-2 (1-1) 26. Zomerman 0-1, 45. Meijer 1-1, 55. Zomerman 1-2, 63. M. Hartman 2-2 (strafschop). Scheidsrechter: Lemstra. Geel: Verbrugge (Pesse). Pesse: Waninge; van Dam (46. Nes), Kolen, Verbrugge, R. Brinkman; Meijer, S. Hartman, Strijker (72. N. Brinkman); Reinders, M. Hartman, Priet (21. Veninga).