0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse laat LSC terugkomen na 2-0 voorsprong

Pesse - sv Pesse heeft tegen nummer drie LSC 1890 een 2-3 nederlaag geleden. De thuisclub
nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong, maar gaf deze uiteindelijk uit handen. Een dure
nederlaag, want Pesse zakte naar de tiende plaats. Beide ploegen kregen evenveel kansen,
maar na rust werd de thuisclub te weinig gevaarlijk. Het was zuur voor Pesse dat de beslissende derde treffer ontstond na een strafschop.

Pesse miste voor het duel met LSC Dennis van Wijk, Ruben Waninge, Nordin Prikken, Sven
Evenhuis, Sander Hartman en Marco de Vries, die na een lange blessureperiode in de
warming up opnieuw geblesseerd raakte. Pesse startte het duel voortvarend, want al na vijf
minuten bracht Marco Hartman zijn ploeg aan de leiding via een schuiver in de korte hoek.
Daarvoor was het goed weggekomen bij een inzet op de paal. LSC combineerde vlot en viel
onstuimig aan en Pesse beperkte zich in deze fase tot tegenhouden. Na drie goede kansen voor
de gasten kwam de thuisclub via een counter op 2-0. Ingmar Reinders zette voor, Marco
Hartman liet de bal lopen, waarna Niek Brinkman doelman van Sermondt passeerde. Kort
daarna had Hartman zelfs de 3-0 op de schoen, maar zijn inzet keerde de Sneker doelman.
Aan de andere kant schoot spits Noël Wever op de lat. Na een half uur kwam LSC terug via
een afstandsschot van Maarten Kingma. In de laatste tien minuten voor rust had Pesse de
voorsprong kunnen vergroten, want het kreeg vier grote kansen op rij. Eerst stuitte Marco
Hartman op de vuisten van de doelman. Ingmar Reinders schoot in kansrijke positie naast.
Frank Priet verscheen vrij voor de keeper, maar strandde ook op de goalie. Milan Kolen
schoot vervolgens naast. In deze fase had Pesse een voorschot op de winst kunnen nemen,
maar in plaats daarvan bleef LSC in de wedstrijd en Pesse kreeg daarvoor na rust de rekening gepresenteerd.

Noodlot

Na de thee was LSC meer aan de bal en werd Pesse nauwelijks meer gevaarlijk. Na een uur
tikte Maarten Kingma de 2-2 binnen en de beste kansen waren daarna ook voor de gasten.
Toch was Frank Priet kansrijk, maar hij schoot naast. Even later schoot Ezra Meijer over,
maar dat waren speldenprikken, want de defensie van LSC had de wedstrijd redelijk onder
controle. LSC viel aan en Pesse counterde, maar de eindpass was te vaak onnauwkeurig. In
een fase waarbij sommigen al dachten aan een 2-2 gelijkspel, sloeg het noodlot voor de
thuisclub een kwartier voor tijd alsnog toe. Robin Zinger maakte volgens arbiter van Driel een
overtreding op Rik Jongstra, waarna de leidsman de bal op de stip legde. Maarten Kingma
wist wel raad met dit buitenkansje en passeerde invaller-doelman Robin Ian Okken. Pesse
perste er in de absolute slotfase nog een offensief uit met kansjes voor Marco Hartman, maar
LSC behield de voorsprong. Spits Noël Wever scoorde nog wel twee keer, maar die treffers
werden afgekeurd. Een zure nederlaag voor Pesse dat dieper in de gevarenzone belandde.
,,We hebben helaas de voorsprong van 2-0 niet kunnen vasthouden,” zegt Pesse-trainer Harm
Spijker. ,,LSC is een goede ploeg met diverse mogelijkheden. We hadden ons als ploeg hier
goed op ingesteld en dat betaalde zich uit met twee prima doelpunten. LSC kwam echter beter
in het spel met hun snelle flankaanvallers en nadat we met kunst en vliegwerk ons doel
schoon hielden, kwam dan toch net voor rust de aansluitingstreffer. Na rust had LSC het beter
voor elkaar en konden we de bal gewoon niet goed in de ploeg houden. Op een spaarzaam

moment van ons was het LSC dat op jacht ging naar doelpunten. Een strafschop zorgde
ervoor dat zelfs een punt ons niet gegund was.”

Pesse-LSC 1890 2-3 (2-1)
5. Marco Hartman 1-0, 21. Niek Brinkman 2-0, 31. Maarten Kingma 2-1, 58. Maarten
Kingma 2-2, 74. Maarten Kingma 2-3 (strafschop). Scheidsrechter: Van Driel. Geel: