Pesse laat in slotfase winst glippen bij VKW 2

Westerbork - Pesse heeft in haar tweede bekerwedstrijd tegen de reserves van VKW een 2-2 gelijkspel behaald. De gasten speelden een uitstekende eerste helft, die terecht met een 1-2 voorsprong werd afgesloten. Na rust had VKW 2 meer balbezit en was de 2-2 vlak voor tijd gezien de verhoudingen niet onverdiend. Toch kreeg Pesse daarna nog twee goede kansen op de winst.

Door dit resultaat valt de beslissing over wie er verder mag bekeren op zondag 17 september. VKW 2 en Pesse hebben elk vier punten. Bij winst van beide beslist het doelsaldo, waarbij Pesse nu een doelpunt in het voordeel is. Op 17 september zal Pesse bij Smilde ’94 waarschijnlijk veel moeten scoren, want de verwachting is dat VKW 2 bij Witteveense Boys ruim zal zegevieren. VKW 2 komt uit in de reserve hoofdklasse en mag in het bekertoernooi uitkomen, omdat de ploeg in de top eindigde.

Pesse miste in het duel de geblesseerde Robin Zinger en Ezra Meijer wegens vakantie. De bezoekers begonnen voortvarend aan het duel dat wegens gebrek aan veldverlichting niet op het hoofdveld gespeeld kon worden, maar op een bijveld met kunstgras. In een hoog tempo zette Pesse direct druk en dat leverde al snel enkele kansjes op voor de uitstekende spelende Ingmar Reinders, Mike Bruinenberg, Sander Hartman en Niek Brinkman. VKW 2 zette daar na een counter een schot op de lat van Leon Santema tegenover. Dat Pesse na achttien minuten op voorsprong kwam, was dan ook verdiend. Ingmar Reinders, die ongrijpbaar was voor Mart van Zwieteren, zette voor en Marco Hartman passeerde in de draai doelman Ties Geuzinge. Volkomen uit het niets kwam VKW 2 vijf minuten later op gelijke hoogte. Na een voorzet vanaf rechts kreeg Frank Priet de bal ongelukkig tegen zich aan waarna Ruben Waninge kansloos was. Een knullige goal, maar twee minuten later nam Pesse opnieuw een voorsprong. Weer brak Ingmar Reinders op rechts door en stelde Marco Hartman in staat zijn tweede van de avond te laten noteren. Pesse bleef daarna de betere ploeg en stoorde de opbouw van VKW 2 in een vroeg stadium en dat leverde vaak snel de bal weer op. Pesse hield er een hoog tempo op na en combineerde vlot en bij balverlies werd de bal heel snel weer terug veroverd. VKW 2 kwam dan ook niet verder dan twee kansen voor rust. In de rust was Pesse-trainer Yves Heskamp tevreden over het spel van zijn ploeg. ,,Dit is tot nu toe de beste wedstrijd van dit seizoen,” liet hij weten.

De vraag was of Pesse dit niveau na rust ook kon volhouden. VKW 2 moest komen en zette vroeg druk op de helft van Pesse, waardoor de gasten moeite hadden de voorwaartsen te bereiken. VKW 2 was de betere ploeg en koos vaak voor lange ballen in verband met een surplus aan lengte voorin. Dat leverde twee kopkansen op, waarvan de tweede schitterend werd gered door Milan Kolen. Veel meer echte kansen gaf de defensie van Pesse niet weg. Zelf werd het pas dertien minuten voor tijd voor het eerst gevaarlijk na rust. Na een
schitterende actie van Ingmar Reinders, die drie verdedigers in de wind zette, belandde zijn ziedende schot op de vuisten van doelman Ties Geuzinge. Even later schoot hij naast na een knappe actie van Niek Brinkman en Jari Hilberdink. Daarna viel toch de gelijkmaker. Eerst redde Ruben Waninge nog op een schot van Lucas Bouwman, maar even later was hij kansloos. Na een corner viel de bal per ongeluk voor de voeten van Rinze Geuzinge, die in een woud van spelers de bal langs Waninge knalde. Het pleitte voor Pesse dat het na de gelijkmaker op zoek ging naar de winst. Dat had niet veel gescheeld, want Frank Priet en Bram Vredeveld kregen goede kansen, maar de precisie ontbrak. Op basis van de wedstrijd, waarbij beide ploegen een helft de baas waren, was de 2-2 een logische stand. Pesse zal het minst tevreden zijn, omdat de twee tegentreffers zeer ongelukkig tot stand kwamen.

VKW 2-Pesse 2-2 (1-2)
18. Marco Hartman 0-1, 23. Frank Priet (e.d.) 1-1, 25. Marco Hartman 1-2, 85. Rinze Geuzinge 2-2.

Scheidsrechter: Gerding.
Pesse: Waninge; Kolen, Otten, Priet, Nes; Brinkman, S. Hartman, Bruinenberg (60. Strijker); Hilberdink (88. Vredeveld), M. Hartman, Reinders.