Pesse laat dure punten liggen tegen Wacker

Pesse - Pesse heeft twee dure punten laten liggen tegen Wacker. Na een 0-1 ruststand eindigde de wedstrijd in 2-2. Pesse domineerde en moest een blauwwitte muur slechten en dat bleek een groot probleem. Daarnaast gaf Pesse zelf twee treffers weg en daardoor kreeg Pesse het onnodig moeilijk tegen een sterk defensief ingestelde tegenstander.

In de eerste helft speelde Pesse onder de maat. Na zeven minuten gaf het zelf de 0-1 van Rob van Luin weg door hem een niet te missen kans te bieden. Daarna volgde een belegering op het doel van Wacker, maar het sprankelende voetbal van weken geleden was er een beetje af. Pesse kreeg voor rust slechts één kans via Niek Brinkman die naast schoot. Een vrije bal van Remmert Verbrugge eindigde op de lat. Wacker speelde met veel mensen achter de bal en Pesse kende daar veel moeite mee. De thuisclub was wel meer aan de bal, maar het combinatievoetbal verliep stroef. Pesse kwam niet door de compacte defensie van de gasten, die met lange ballen de voorwaartsen probeerden te bedienen.

Tweede helft

Na rust bracht Heskamp Marco Hartman en Robin Ian Okken voor Frank Priet en Jari Hilberdink binnen de lijnen. Marco Hartman is herstellende van een blessure en gaf zijn invalbeurt direct glans. Zijn eerste balcontact leverde direct na rust de verdiende gelijkmaker op. Na een voorzet van Ingmar Reinders tikte de spits de bal in de linker hoek. Pesse putte moed uit deze vroege gelijkmaker en schroefde het tempo op en joeg op de tweede treffer. Na een voorzet van Bram Otten kwam Sander Hartman net een teenlengte tekort. Het was even schrikken toen Ezra Meijer en Marc de Graaf elkaars hoofden raakten, maar beide spelers konden verder. Even later was Ezra Meijer dichtbij de 2-1, maar hij schoot naast. De thuisclub leek door te drukken en zette aan, maar door een eigen fout gaf het zelf de 1-2 weg. Remmert Verbrugge leverde bij het uitverdedigen in bij Wacker, waarna Milan Hogen-Esch op doelman Ruben Waninge af kon gaan, die deze keer kansloos was: 1-2. Een fikse domper voor Pesse, dat opnieuw kon beginnen en weer in de achtervolging moest. Pesse moest weer tegen een blauwwitte muur, opgetrokken voor het eigen doel, opboksen. Wacker kwam niet meer aan voetballen toe en knalde de bal vaak lukraak naar voren in de hoop dat spits Milan Hogen-Esch er iets mee kon. Pesse kreeg een paar kansjes op de gelijkmaker. Een kopbal van Marco Hartman werd van de lijn getrapt net als een inzet van Robin Ian Okken. Een treffer van Marco Hartman werd om discutabele redenen afgekeurd. Vlak voor tijd moest Wackermet tien man verder, omdat Edwin Dekker twee keer geel kreeg en dus van het veld moest. Een sterk aandringend Pesse verdiende de gelijkmaker en die viel in blessuretijd via Robin Ian Okken. Daarna wilde Pesse nog een strafschop wegens hands, maar arbiter Pasveer wuifde de situatie weg. Pesse bleef voor de tweede keer achter elkaar op een gelijkspel steken.

Pesse-trainer Yves Heskamp vond dat zijn ploeg te laat op gang kwam na een tegenvallende eerste helft. ,,We hebben twee punten verloren, maar we staan nog wel gedeeld eerste,” zegt hij. ,,In de eerste helft speelden we onder de maat. De passing was niet goed en de wil om te winnen ontbrak. Het was jammer dat het voor rust niet liep, we gaven ook nog een cadeautje weg. In de tweede helft waren we de betere ploeg, maar we gaven weer een cadeautje weg, waardoor we weer achter de feiten aanliepen. Ik zag wel de strijd die ik ook graag voor rust had willen zien. De 2-2 was dik verdiend, maar we zijn helaas iets te laat op gang gekomen. We gaan nu de winterstop in op een gedeelde eerste plaats. Dat had ik van tevoren echt niet verwacht, dus dat is prima. We zijn groeiende, maar we hebben nog veel werk te doen.”

Pesse-Wacker 2-2 (0-1)7. Rob van Luin 0-1, 47. Marco Hartman 1-1, 56. Milan Hogen-Esch 1-2, 90. Robin Ian Okken 2-2. Scheidsrechter: Pasveer. Geel: Nes (Pesse), K. Dekker, BouderijOudman(Wacker). Rood: E. Dekker (Wacker).

Pesse: Waninge; Kolen, Verbrugge, Zinger (35. Otten), Nes (78. Van Dam); S. Hartman, Meijer, Brinkman (85. Strijker); Hilberdink (46. Okken), Priet (46. M. Hartman), Reinders.