0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse laat Dalen ontsnappen

Pesse - Pesse is ook in haar vierde wedstrijd van het seizoen puntloos gebleven. Tegen Dalen leed de ploeg van trainer John Kramer een 2-4 nederlaag, maar net als vorige week had de ploeg het gevoel dat er meer in gezeten had. Na een 1-1 ruststand viel de 1-2 te snel, waarna Pesse kansen kreeg op de gelijkmaker. Die viel niet, waarna een kwartier voor tijd de 1-3 viel en even later de 1-4, waarna de wedstrijd was beslist. 


Pesse startte in de gebruikelijke opstelling van de afgelopen weken, alleen Sven Evenhuis was terug na een schorsing, die de plaats van DaniĆ«l van Arkel innam. De thuisclub begon op een leeg sportpark sterk tegen het sterker geachte Dalen. De eerste kans kwam al na zeven minuten, maar Erwin Strijker vergat oog in oog met doelman Kevin Borgman af te drukken. Na tien minuten nam Dalen het heft iets meer in handen. Dat leverde kansen op voor Marijn Verdoold en Reinier de Boer, maar zij scoorden niet. Na een kwartier moest Marijn Verdoold geblesseerd naar de kant wegens een vinger uit de kom. Rond het half uur zetten de gasten even aan en kregen kansen via Peter Harkes, Martijn Koelink en Nick Schuiling, maar Pesse hield stand. De thuisclub gokte op een uitval en die kwam er toen Remmert Verbrugge Marco Hartman lanceerde, die de bal net niet kon controleren. De vijfde kans voor Dalen was wel raak via een kopbal van Tijmen Venhorst, die Ruben Waninge nog wel aanraakte, maar niet genoeg. Lang kon Dalen niet genieten van de voorsprong, want kort daarna kwam Pesse al op gelijke hoogte. Na een knappe voorzet van Ezra Meijer volleerde Patrick Poeste het leer langs Borgman in het net. Pesse putte moed uit die fraaie treffer en was dreigend via dezelfde Poeste en een schot van Marco Hartman, dat Borgman pareerde. De 1-1 ruststand gaf redelijk de verhoudingen weer, al voetbalde Dalen wel iets gemakkelijker. 


Pesse begon het tweede bedrijf veelbelovend met een schot voorlangs van Remmert Verbrugge. De eerste aanval van de gasten na rust leverde meteen de 1-2 op via Reinier de Boer. Snel daarna had Pesse al op gelijke hoogte kunnen komen via Marco Hartman, maar vrij voor Borgman mikte hij naast. Dat was de kans voor de thuisclub om terug in de wedstrijd te komen. Even later ging Hartman neer na een duel met een verdediger, maar de arbiter zag er geen strafschop in. Pesse bleef de aanval zoeken, terwijl Dalen dreigend was via snelle counters. De gasten kregen kansen via Wouter Eiting en Rob Vrieling, maar Ruben Waninge voorkwam erger. Pesse gaf achterin soms te veel ruimte weg aan de voorwaartsen van Dalen, die daar dankbaar van profiteerden. Reinier de Boer brak door over rechts en zijn inzet tikte Waninge nog wel aan, maar Rob Vrieling had geen moeite het leer in het lege doel te schuiven. Dat leek de genadeklap voor Pesse te zijn en een dergelijk scenario had Pesse al eens eerder beleefd dit seizoen. Toen Wouter Eiting met een zondagsschot in de kruising voor 1-4 zorgde, dreigde even opnieuw een grote uitslag. Marco Hartman verscheen kort daarna vrij voor Borgman, maar opnieuw tikte hij de bal rakelings naast. Vlak voor tijd verscheen de spits van Pesse weer voor Borgman en deze keer rondde hij wel doeltreffend af. Pese zette nog even aan voor het wonder van Pesse, maar zover kwam het niet. 


Opnieuw bleef Pesse met lege handen achter, terwijl de ploeg weinig onderdeed voor Dalen, maar op de beslissende momenten net iets tekort kwam. Trainer John Kramer was na afloop dan ook zeer ontevreden, omdat zijn ploeg de doelpunten onder anderen te gemakkelijk weggaf en zich zelf niet koelbloedig genoeg toonde. 


Pesse-Dalen 2-4 (1-1)

39. Tijmen Venhorst 0-1, 41. Patrick Poeste 1-1, 50. Reinier de Boer 1-2, 74. Rob Vrieling 1-3, 78. Wouter Eiting 1-4, 86. Marco Hartman 2-4. 


Scheidsrechter: S. de Jong. 

Geel: Evenhuis (Pesse). 

Toeschouwers: 0. 


Pesse: Waninge; Moes, Van Dam, Evenhuis, Meijer (83. Van Slooten); Kleine, Poeste, Strijker (63. Van Wijk), Veninga; Hartman, Verbrugge.      


Uitslag

Op 11 okt.
 om 14:00
2
Pesse 1
-
vs
4
Dalen 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 12 oktober, 2020
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor