0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse komt niet langs Sint Annaparochie

Sint Annaparochie - Pesse bleef tegen Sint Annaparochie op een 0-0 gelijkspel steken. In
een vrij gelijkopgaand duel kreeg Pesse net iets meer kansen, maar de precisie ontbrak deze
wedstrijd. Vooral na rust maakte Pesse te weinig gebruik van de ruimte die er was in de
defensie van de thuisclub. Door het ene punt steeg Pesse wel een plaats op de ranglijst.

Pesse-trainer Harm Spijker vond 0-0 een terechte uitslag. ,,In de eerste twintig minuten
hadden we het heel lastig met het spel van hen,” zegt hij. ,,Zij hadden in deze fase op
voorsprong kunnen komen. Daarna kregen we steeds meer grip op het spel en kregen we
mogelijkheden. Net voor rust hadden we een enorme kans op 0-1, maar die viel op
miraculeuze wijze naast de goal. In de tweede helft hadden we een licht overwicht, waarbij
we met name tussen de 55 ste en 70 ste minuut door hadden moeten drukken. Daarna hebben we
met een aantal gedwongen wissels nog wel wat kansen gekregen, maar ook Sint
Annaparochie was nog dichtbij een treffer en had wat mogelijkheden. Uiteindelijk is de 0-0
een terechte weergave, maar het kwartje had zo maar in ons voordeel kunnen vallen.”

Lastige start

Pesse miste Sander Hartman, Nordin Prikken, Marco de Vries en Frank Priet. Tijdens de
warming up bleek Dennis van wijk ook niet in staat te spelen. Daardoor begon Sven Evenhuis
na twee weken afwezigheid weer in de basis en speelde met Marco Hartman in de voorhoede.
Pesse kende een zeer lastige start, want de thuisclub kreeg in de eerste tien minuten drie goede
kansen, waarvan twee doelpunten werden afgekeurd wegens buitenspel. Nadat een doelpunt
van Timo Bijna werd afgekeurd, scoorde spits Marc Bakker na een kopbal van Erwin
Riemersma, maar arbiter Boerema keurde ook die treffer af wegens buitenspel. Pesse had
totaal geen grip op de thuisclub dat gemakkelijk door de defensie sneed en via Timo Bijma
dichtbij de voorsprong was, maar Pesse-doelman Ruben Waninge keerde de inzet. Na tien
minuten nam Pesse het overwicht over en kreeg op haar beurt een handvol kansen via Marco
Hartman, Remmert Verbrugge, Ingmar Reinders en Niek Brinkman. Na ruim een half uur had
het ziedende schot van Niek Brinkman na een vlot lopende aanval een beter lot verdiend,
maar eindigde op de vuisten van doelman Mark Toering. De beste kans was vlak voor rust
voor Pesse. Annaparochie-doelman Mark Toering keerde een venijnig schot van Ingmar
Reinders, waarna Sven Evenhuis de bal in de rebound voor het intikken had, maar hij raakte
de bal half.

Tweede helft

Na rust begon Pesse goed, maar de beste kans was even later voor de thuisclub. Timo Bijma
passeerde Pesse-doelman Ruben Waninge en kon voor een gapende doelmond intikken, maar
Robin Zinger was de held van Pesse door de bal van de lijn te glijden. Daarna waren er
kansen voor beide ploegen, maar was Pesse te onnauwkeurig in de passing. Veel voorzetten
vanaf de flanken kwamen niet goed aan, waardoor de ploeg verzuimde afstand te nemen. Zo
waren Marco Hartman en Ingmar Reinders dichtbij de verlossende treffer, maar het was
steeds net niet. Doelman Mark Toering hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen op de
been. Het bleef bij 0-0 en daar kon Pesse het minst tevreden mee zijn.

Sint Annaparochie-Pesse 0-0

Scheidsrechter: Boerema. Geel: Bakker, Tjepkema, Bijma (st. A.), N. Brinkman (Pesse).
Pesse: Waninge; Zinger, Kolen (80. Bruinenberg), R. Brinkman, van Dam (76. Veninga);
Verbrugge, Meijer, N. Brinkman, Reinders; Evenhuis, Hartman.