Pesse is niet koelbloedig genoeg tegen Dalen

Pesse - Pesse is na twee knappe overwinningen weer met de neus op de feiten gedrukt door Dalen. De thuisclub verzuimde voor rust enkele kansen te benutten. Het counterende Dalen was effectiever en dat verklaarde de 0-1 ruststand. Na rust was Dalen de betere ploeg en kreeg legio kansen, terwijl Pesse niet meer gevaarlijk werd. Pesse mocht nog blij zijn, gezien het aantal kansen, dat het bij een 0-3 nederlaag bleef. Voor rust brak het gebrek aan effectiviteit Pesse weer eens op. De thuisclub was meer aan de bal en kreeg goede mogelijkheden via Bart Steenbergen, Marco Hartman, Matthijs Veninga, Ezra Meijer en Remmert Verbrugge, maar het beslissende tikje bleef uit. In de beginfase misten schoten van Bart Steenbergen en Ezra Meijer precisie. Na tien minuten kreeg Dalen haar eerste kans, maar de kopbal van spits Ruud Veenstra vloog rakelings voorlangs. Na een kwartier brak Matthijs Veninga op rechts goed door en passeerde doelman Kevin Borgman. Vanaf de achterlijn zette hij voor, waarna Ezra Meijer naast kopte. Ook Marco Hartman was kansrijk, maar zijn schot ging naast. Dalen wachtte af en kneep er bij balbezit snel tussenuit en was enkele keren ook dreigend. Een oude voetbalwet ging weer eens in werking, want Pesse scoorde niet, maar Dalen wel, dat daar minder kansen voor nodig had. Na een rommelige situatie, waarbij de defensie van Pesse verzuimde weg te werken, rolde de bal fortuinlijk voor de voeten van Niels Koert, die Ruben Waninge verschalkte. Pesse miste een zestal spelers, maar speelde voor rust niet slecht, alleen de koelbloedigheid voor het doel had beter gekund. Na de 0-1 kreeg Pesse nog mogelijkheden via Bart Steenbergen en Remmert Verbrugge, maar het zich bij balbezit van Pesse, massaal terugtrekkende Dalen, bleef overeind. Het had niet veel gescheeld of Dalen was zelfs de rust in gegaan met een 0-2 voorsprong, maar Ruud Veenstra wist zich geen raad met een dot van een kans oog in oog met doelman Waninge.

Na rust ving Dalen Pesse vlak voor haar strafschopgebied op en zette bij balbezit haar voorwaartsen aan het werk. Pesse leed te vaak balverlies en was achterin te slordig, waardoor Dalen kansen genoeg kreeg om ruim afstand te nemen. De gasten kregen kansen via Niels Koert, Ruud Veenstra en Marijn Verdoold. Pas een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing toen Niels Koert spits Ruud Veenstra een niet te missen kans bood: 0-2. Koert was Sven Evenhuis net iets te slim af en legde de bal breed op de spits, die deze keer wel raad wist met die kans. Dalen gaf geen kansen meer weg, maar bleef op zoek naar meer treffers. Pesse nam achterin risico en het slimmere Dalen profiteerde daar nog één keer van via Ruud Veenstra: 0-3. Dennis van Wijk miste de bal, waarna Peter Harkes kon voorzetten, waarna Veenstra ongehinderd kon scoren.

Pesse-trainer Harm Spijker was teleurgesteld over het feit dat zijn ploeg in de eerste helft enkele kansen niet verzilverde. ,,In de eerste helft belonen we ons goede spel niet en komen we ook nog met 0-1 achter. In de tweede helft probeerden we nog wat te forceren, maar we waren onmachtig om echt doeltreffend te worden. Dalen leunde achteruit en maakte het laatste kwartier gebruik van de ruimtes die ontstonden.”

Pesse-Dalen 0-3 (0-1) 22. Niels Koert 0-1, 73. Ruud Veenstra 0-2, 77. Ruud Veenstra 0-3. Scheidsrechter: Boekholt. Toeschouwers: 150. Pesse: Waninge; Evenhuis, van Wijk, Kolen, Casander (75. Van Slooten); S. Hartman (87. Zinger), M. Hartman, Meijer; Steenbergen, Verbrugge, Veninga

Verslag: Reinier de Boer