Pesse herpakt zich tegen Bruchterveld

In aanloop van de wedstrijd stond Bruchterveld op een elfde plaats. Pesse stond daarentegen op een zesde plaats. Na de winterstop verkeerde de groen/witte leeuwinnen in een dip. In zes wedstrijden werden slechts vier punten behaald. Doel van deze wedstrijd is dus de drie punten in eigen huis houden.

Leidsman Strijker fluit af voor de wedstrijd. Pesse start voortvarend en krijgt door de leidsman een vrije trap toegekend. De spits van Pesse, Strijker, neemt plaats achter de bal en schuift deze laag het zestienmetergebied in. Hadders neemt de bal aan en schiet de bal hard de touwen in, 1-0 in het voordeel van Pesse.

Pesse gaat door de vroege goal achterover hangen en dat geeft kansen voor de bezoekers. Over links komt er een rush van de linksvoor en weet deze goed voor te geven en bereikt daarmee de rechtsvoor. Helaas voor de rechtsvoor belandt haar inzet op de paal en de afvallende bal wordt niet benut door de bezoeksters uit Bruchterveld.

De wedstrijd gaat meer en meer op en neer en dit geeft kansen aan beide zijden. In de 21e minuut moet de verdedigster van Bruchterveld aan de noodrem trekken en Pesse krijgt daarom een vrije bal. Wederom Strijker die achter de bal plaats neemt, maar ziet haar inzet naast gaan, omdat deze door de muur getoucheerd werd. De corner die daarop volgde was gevaarlijk, maar de eerder scorende Hadders maaide ditmaal over de bal heen en zag haar inzet naast gaan.

In de 36e minuut blijft Pesse druk vooruit voeren en is het Everts die vanuit het middenveld een prachtige steekpass op Schipper geeft. Schipper legt de bal panklaar voor de inlopende Baas. Baas kan daardoor een-op-een doorlopen op de keepster, maar de keepster brengt uitstekend redding op de inzet van Baas.

In de 43e minuut dreigt Bruchterveld weer wat terug te doen. In een duel kent de leidsman een vrije bal toe aan de bezoeksters en de inzet van de aanvoerster gaat maar net naast.

Spannend slot in de tweede helft

Pesse oogt fris in de tweede helft. Otten toont vechtlust in de zestien en weet de bal te veroveren van de verdedigster van Bruchterveld. Otten behoudt het overzicht en legt de bal panklaar voor Baas, die op haar beurt de bal maar net over de triangel ziet zweven.

Uiteindelijk komt Bruchterveld ook tot scoren. Hiemstra raakt haar directe tegenstander in het duel en de leidsman legt de bal op ongeveer 20 meter van het doel. De rechtsvoor van Bruchterveld twijfelt niet en schuift de bal langs de muur. Hierdoor ziet keepster Nederhof te laat en duikt over de bal heen.

Echter kon Bruchterveld niet lang genieten van de gelijke stand. Schipper geeft een briljante steekpass op spits Strijker en deze komt hierdoor oog in oog met de keepster. Strijker tracht de bal langs de keeper van Bruchterveld te spelen, maar deze haakt de voet van Strijker. Geen twijfel mogelijk en dit betreft een penalty en de discussie aan de kant is over het feit of de leidsman een rode kaart had moeten trekken. Ondanks dit, weet Strijker de gegeven penal te benutten en zet Pesse op een 2-1 voorsprong.

Nog geen vier minuten later weet dezelfde Strijker weer doeltreffend uit te halen. Vanuit een corner kopt zij de bal binnen in de korte hoek en zet Pesse op 3-1.

Toch toont Bruchterveld veerkracht en in een scrimmage bij Pesse achterin weet de spits van Bruchterveld als winnares uit de strijd te komen. Deze behoudt op haar beurt het overzicht en legt de bal breed voor de linksvoor, deze blijft koel en schuift de bal in de touwen.

Bruchterveld blijft drukken, maar ook Pesse blijft haar kansen creëren. Zo ziet Strijker een inzet op de paal belanden en Bruchterveld is ook ongelukkig in de afwerking.

Na 93 minuten vindt de Scheids het wel welletjes en fluit af. Hierdoor behoudt Pesse de drie punten in eigen huis.