Pesse glipt in extremis langs taai Ruinerwold

Pesse - Pesse heeft een uitstekende slag geslagen door een zwaar bevochten 3-2 zege op Ruinerwold. De ploeg van trainer Yves Heskamp is de enige ploeg, die nog zonder puntverlies is door misstappen van Ruinen en Sweel. Pesse maakte het opnieuw onnodig spannend. Na een 2-0 ruststand, die ook best 4-0 had kunnen zijn, liet Pesse Ruinerwold na rust terugkomen tot 2-2. Ingmar Reinders was ver in blessuretijd de verlosser door alsnog zijn ploeg aan de kostbare winst te helpen.

Pesse was in de eerste helft heer en meester en kreeg zo’n acht goede kansen, waarvan het er twee benutte. Nadat Sander Hartman en Ingmar Reinders de handschoenen van doelman Jeffrey Krol hadden getest, brak Jari Hilberdink de ban door na twaalf minuten de 1-0 te scoren. Marco Hartman nam de bal in het strafschopgebied aan en legde breed op Jari Hilberdink, die het leer in de linker hoek schoof. Ruinerwold liet Pesse het spel maken en gokte op de counter. Bert de Boer zag zijn inzet uiteen spatten op de vuisten van Pesse-
doelman Ruben Waninge. De gasten hielden zich noodgedwongen vooral bezig met het spel ‘weg is weg’. Na een half uur vergrootte Ezra Meijer de voorsprong door een ziedend schot van twintig meter, dat doelman Krol waarschijnlijk alleen maar gehoord heeft. In een hoog tempo werd Ruinerwold geen tijd en ruimte gegund, dat nauwelijks meer over de middenlijn
kwam. Jari Hilberdink zag zijn schot gered door Krol en Robin Zinger had pech dat zijn pegel vanaf de rand van het strafschopgebied de lat teisterde. Vlak voor rust leek het even een
schiettent toen Ingmar Reinders en Jari Hilberdink het doel van Ruinerwold bestookten, maar soms met kunst- en vliegwerk hield Ruinerwold haar doel verder schoon. Pesse had voor rust het verschil al kunnen maken, maar hield Ruinerwold in leven. De gasten mochten blij zijn dat bij rust slechts 2-0 voor Pesse stond.

Tweede helft
De vraag was, gezien de ervaring van eerdere wedstrijden, of Pesse in staat was dit niveau ook na rust vast te houden. In het eerste kwartier na rust was dat zeker het geval, want het bleef de betere ploeg en kreeg kansen via Marco Hartman, Ingmar Reinders, Robin Ian Okken, Jari Hilberdink en Sander Hartman, maar Ruinerwold-doelman Jeffrey Krol hield zijn ploeg op de been. Marco Hartman trof het zijnet, Ingmar Reinders zag zijn lob net naast gaan,
Robin Ian Okken stuitte op doelman Krol en de inzetten van Reinders en Hilberdink werden geblokt. Pesse verzuimde ruim afstand te nemen, waardoor Ruinerwold hoop bleef houden op een gunstig resultaat. Tegen de verhouding in kwam Ruinerwold na een uur onverwacht terug tot 2-1 via Bert de Boer. Ruinerwold rook bloed en werd dreigender, maar de beste kansen
bleven voor Pesse via Marco Hartman en Robin Ian Okken, maar de paal en Krol stonden in de weg. Daardoor bleef de wedstrijd enorm spannend en Ruinerwold bleef dreigend en was het aan Pesse-doelman Ruben Waninge te danken dat het 2-1 bleef na enkele schitterende reddingen na inzetten van Marnix Brand en Bert de Boer. Vijf minuten voor tijd redde Waninge twee keer vlak achter elkaar na de inzetten van Brand. Toch was hij vlak voor tijd kansloos op de inzet van Bert de Boer op een moment dat Pesse even met tien man speelde wegens een blessure van invaller Bram Vredeveld. Pesse leek duur puntverlies te lijden, maar ver in blessuretijd knalde Ingmar Reinders de bal via de paal langs doelman Krol, waardoor hij, zoals wel vaker, de ‘El Salvador’ van Pesse werd en het feest kon losbarsten.

Pesse-trainer Yves Heskamp was opgelucht na de late 3-2 van Ingmar Reinders. ,,Wij waren in de eerste helft beter. Ruinerwold wilde niet voetballen, wij wel. Het was aan de goede doelman van Ruinerwold te danken dat we niet meer doelpunten maakten. Hij pareerde veel kogels van ons. In vergelijking met de wedstrijd tegen Beilen creëerden we nu wel veel kansen. Alleen de

afwerking was niet goed genoeg. We hebben Ruinerwold in de wedstrijd gehouden. Ik vind dat we uiteindelijk terecht gewonnen hebben. Wij zullen sterker moeten worden als we onder druk komen. We hebben blijkbaar van de wedstrijd tegen Dwingeloo geleerd, toen het ook spannend werd in de slotfase.”

Pesse-Ruinerwold 3-2 (2-0)
12. Jari Hilberdink 1-0, 30. Ezra Meijer 2-0, 62. Bert de Boer 2-1, 89. Bert de Boer 2-2, 90+3: Ingmar Reinders 3-2. Scheidsrechter: Alberts. Geel: Waninge, Reinders (Pesse), Brand (Ruinerwold).
Pesse: Waninge; Kolen, Strijker, Otten (82. Vredeveld), Zinger (66. Bruinenberg); Meijer, S.Hartman, Reinders; M. Hartman, Okken. Hilberdink (73. Steenbergen).