0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse doet zichzelf tekort bij LSC 1890

Pesse doet zichzelf te kort bij LSC 1890

Sneek

Pesse heeft zich in de eerste competitiewedstrijd bij LSC 1890 tekort gedaan. Binnen twee minuten in de eerste helft kreeg Pesse twee doelpunten tegen, waarvan de eerste discutabel was. Vlak voor rust kreeg Pesse weer hoop door de treffer van Marco Hartman. Na rust speelde Pesse een uitstekende tweede helft, maar vergat zich te belonen, want het kreeg genoeg kansen, waardoor de 2-1 nederlaag erg zuur en onverdiend voelde.
Zo eindigde de eerste competitiewedstrijd in een teleurstellende nederlaag tegen een ploeg, die kwalitatief minder is geworden. Pesse startte goed en wilde geen herhaling van de 8-2 nederlaag van vorig seizoen. Toen stond Pesse na zeven minuten met 2-0 achter, maar deze keer hadden de gasten na acht minuten met 0-2 voor kunnen staan via Marco Hartman en Ezra Meijer. Na een voorzet van Ingmar Reinders werd de inzet van Marco Hartman maar net geblokt. Na de corner lobde Marco Hartman de bal over doelman van Sermondt, waarna Ezra Meijer voor een gapende doelmond naast schoot. Daarna had LSC meer balbezit, maar Pesse gaf weinig weg. LSC kreeg wel kansen via de snelle rechtsbuiten Jocelyn Haaima, maar hij schoot over en Dennis van Wijk had geluk dat een voorzet via hem net naast rolde.
Het cruciale moment van het duel was de 30ste minuut toen LSC twee keer scoorde. Bij de eerste treffer van Rik Jongstra negeerde scheidsrechter De Jong het vlagsignaal voor buitenspel, terwijl ze het zelf niet kon beoordelen. Aan de pass van achteruit op Jocelyn Haaima hing al een buitenspelluchtje en vervolgens speelde Haaima de bal vooruit op Jongstra, die ook buitenspel leek te staan. Nog geen minuut later maakte dezelfde Jongstra er al 2-0 van na een voorzet van Jocelyn Haaima. Dat waren twee mokerslagen voor Pesse, maar het pleitte voor de ploeg dat het zich sterk terug knokte. Na een afzwaaier van Matthijs Veninga bracht Marco Hartman vlak voor rust weer hoop door oog in oog met doelman Jesse van Sermondt de aansluitingstreffer te maken. In de tweede helft was Pesse dominant, het won de meeste duels en het kreeg voldoende kansen op de winst. Marco Hartman kreeg vlak na rust vrij voor de keeper de bal niet langs de vuist van Van Sermondt. Daarna bleef Pesse voor de verdiende gelijkmaker gaan en kreeg kansen via Sander Hartman, Matthijs Veninga, Ingmar Reinders, maar de bal wilde er niet in. Pesse had ook nog pech dat Niek Brinkman buiten bereik van de doelman op de paal kopte. LSC zette daar slechts één goede kans tegenover, maar doelman Ruben Waninge keerde de inzet van spits Wever knap. Pesse speelde een sterke tweede helft, maar vergat zich te belonen, waardoor de onnodige nederlaag teleurstellend was. Ook Pesse-trainer Harm Spijker vond dat zijn ploeg meer verdiend had, maar zag genoeg goede dingen om met vertrouwen verder te gaan. ,,Het was een wedstrijd waarbij we ons tekort hebben gedaan, maar waarbij ons spel genoeg aanknopingspunten biedt voor een goed vervolg van de competitie.”

LSC 1890-Pesse 2-1 (2-1)
29. Rik Jongstra 1-0, 30. Rik Jongstra, 41. Marco Hartman 2-1. Scheidsrechter: mevr. S. de Jong. Toeschouwers: 100.
Pesse: Waninge; van Dam, S. Evenhuis, Kolen, van Wijk (84. J. Evenhuis); Veninga, Brinkman, Meijer, S. Hartman (77. Prikken); M. Hartman. Reinders.