Pesse degradeert na ruime nederlaag

Pesse - Het ongeloof was van de gezichten van de spelers van Pesse af te lezen na de teleurstellende en geflatteerde 1-4 nederlaag tegen hekkensluiter Drachten. Voor rust domineerde het gretige Pesse en verzuimde de rust met een 4-1 voorsprong in te gaan. Na rust counterde Drachten naar een 1-4 zege, waarbij het Pesse een lesje effectiviteit gaf. Door de nederlaag degradeert Pesse na drie jaar naar de derde klasse.

Na afloop was er ongeloof, omdat opnieuw de kansen niet benut werden, waardoor de tegenstander in de wedstrijd bleef. De laatste wedstrijd was representatief voor het hele seizoen, want een dergelijk scenario kwam regelmatig voor. Na de boosheid vanwege de degradatie was er ook berusting, omdat er een leegloop bij Pesse plaatsvindt. Pesse had bij een gelijkspel pd-wedstrijden gespeeld en gezien de eerste helft twijfelde niemand aan een
zege voor de thuisclub. Pesse kreeg zeven kansen en Drachten een, maar na een half uur stond het wel 0-1 tegen alle verhoudingen in. Marco Hartman trof de paal en Ingmar Reinders was drie keer kansrijk. De inzet van Marco Hartman was volgens de thuisclub over de doellijn geweest, arbiter Boerema kon dat niet zien, maar de grensrechter vlagde niet. De 1-1 van Niek Brinkman verdiende de betere thuisclub volledig. Na rust had Drachten de zaken beter op
orde en de wissels pakten goed uit. Drachten onderschepte de aanvallen van Pesse in een eerder stadium en Pesse had meer moeite in de buurt van doelman Jeroen Dragt te komen. De tweede kans van Drachten betekende de 1-2 en even later viel Martijn Mozes na een duel met Ruben Waninge, waarna arbiter Boerema wel erg gemakkelijk naar de stip wees. Mozes besliste het duel vanaf elf meter. Pesse viel wanhopig aan, maar werd alleen via Ingmar Reinders gevaarlijk. Pesse gooide alles op de aanval, waardoor de spitsen van Drachten een zee aan ruimte kregen. Vlak voor tijd moest de gifbeker nog verder leeg, want Rick King mocht na twee instanties de 1-4 op het bord zetten. Pesse-trainer Harm Spijker, die volgend seizoen trainer is van Steenwijk, kon het nauwelijks geloven. ,,Een geflatteerde uitslag, waarbij iedereen die de eerste helft heeft gezien, niet zou geloven dat het 1-4 is geworden. Helaas na drie jaar weer een stap terug met sv Pesse.” Na afloop was er realisme, aangezien
veel spelers vertrekken. Voor zover nu bekend verlaten Bennie van Dam, Remmert Verbrugge, Sven Evenhuis, Ruben Brinkman, Dennis van Wijk en Matthijs Veninga Pesse. Rick Witten en Bram Otten (ZZVV) en twee spelers van zaterdag 1 komen daarvoor terug.

Pesse-Drachten 1-4 (1-1) 28. Rick King 0-1, 38. Niek Brinkman 1-1, 64. Wilke Siderius 1-2, 72. Martijn Mozes 1-3 (strafschop), 82. Rick King 1-4. Scheidsrechter: Boerema.