0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse boekt zwaarbevochten zege

Pesse- Na vorige week een gelijkspel te hebben behaald stond deze week voor Pesse weer een wedstrijd op het programma. Tegen laagvlieger USV had Pesse toch een lastige wedstrijd. Maar door doelpunten van Van Arkel, Verbrugge en Poestewist het af te rekenen met de gasten na een verrassende achterstand voor de Pessenaren.


Plotselinge achterstand

In de beginfase van de wedstrijd lijken beide ploegen nog niet echt wakker. Veel passes zijn of te hard of te zacht of zomaar in de voeten van de tegenstander. De strijd speelt zich het meest af op het middenveld. Pesse is wel de ploeg met het meeste balbezit, maar het lijkt niet door de compacte verdediging van USV te komen. Pas na ongeveer twintig minuten is er het eerste moment van de wedstrijd. Een pass van Poeste komt op het hoofd van Meijer. Deze heeft goed overzicht en legt de bal panklaar neer voor Strijker. De inzet op rand zestienmetergebied van Strijker kan nog net onder de lat worden weggetikt door doelman Scheper. Dan gebeurt er weer een tijdje niets in de wedstrijd maar plots is er de voorsprong voor de gasten. Kooiker is het die de bal klaar kan leggen voor Meijerink die dichtbij binnen kan tikken. Na deze plotselinge voorsprong lijkt Pesse pas echt wakker te zijn. Meteen probeert de ploeg een tandje bij te schakelen. Dit resulteert nog niet meteen in grote kansen. Vlak voor rust weet Pesse dan toch de gelijkmaker te maken. Uit een corner van Poeste is het van Arkel die bij de eerste paal de bal binnen weet te koppen. Na de gelijkmaker laat Pesse zien door te willen gaan. Bijna is het nog van Slooten die weet toe te slaan uit de rebound van een volley van Strijker maar hij komt net te kort om de bal te raken.


Enig fortuin

Net zoals in de eerste helft lijken beide ploegen niet echt er bij te zijn. Pesse probeert wel maar is niet zorgvuldig genoeg in balbezit om het doel van USV echt te kunnen bestoken. USV aan de andere kant lijkt te wachten op de counter maar laat in balbezit pover voetbal zien. Ook identiek aan de eerste helft is dat de eerste kans van de tweede helft na twintig minuten er is. Deze is overigens wel direct raak. Na een inworp van Poestekomt de bal op het hoofd bij van Slooten. De spits kopt de bal door in de richting van Verbrugge. Het lijkt voor de verdediging een gemakkelijke bal om te ruimen maar in de carambole komt de bal voor de voeten van Verbrugge. De spits twijfelt niet en schiet de bal snel uit de draai tegen de touwen. Eindelijk weet Pesse de voorsprong te pakken waar het al een ruime tijd naar opzoek was. In de slotfase is het uiteindelijk Poeste die de drie punten voor Pesse zeker stelt. Zijn voorzet waait zomaar over Scheper heen en valt binnen via de paal. Door deze overwinning is Pesse de nieuwe koploper als promovendus zijnde.


Opstelling Pesse: Waninge, Moes (van Dam), Kleine, van Wijk, Strijker, van Arkel, Poeste (de Vries), Veninga, Meijer, Verbrugge en van Slooten (Slomp).


Man van de Wedstrijd: Erwin Strijker.


Uitslag

Op 27 okt.
 om 14:00
3
Pesse 1
-
vs
1
USV 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 27 oktober, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor