Pesse boekt zakelijke zege op stug Schoonebeek

Pesse - Pesse heeft in een niet al te hoogstaand duel een zakelijke 2-0 overwinning geboekt op een stug Schoonebeek. In de eerste helft kende het slordige Pesse veel moeite met Schoonebeek, dat goed meevoetbalde. Na rust was Pesse de betere ploeg en scoorde via Remmert Verbrugge en Niek Brinkman, waardoor Pesse geen fout maakte in de titelstrijd.

In het eerste bedrijf leek Pesse met de gedachten nog in Marbella te zijn, want het speelde slordig en kon Schoonebeek-doelman Martijn Berens nauwelijks frustreren. De thuisclub mocht van geluk spreken dat het na zeven minuten niet op een 0-2 achterstand stond. Twan Steffens trof vrij voor doelman Waninge de paal en even later redde Waninge na een inzet van dichtbij van Remco Huser. Pesse had moeite met het vroeg storende werk van de gasten en was daarnaast slordig in de passing. Na een half uur kreeg Pesse haar eerste kans via Remmert Verbrugge, die vrij voor Berens naast mikte. Even later scoorde Ezra Meijer, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel van Marco Hartman. Robin Ian Okken probeerde het nog met een schot dat net naast ging, maar verder creëerde de thuisclub weinig.

Na rust schroefde Pesse het tempo op en werd direct gevaarlijk. RemmertVerbrugge brak de ban en schoof de bal langs Berens in de touwen. Daarna waren er kansen voor invaller Ingmar Reinders en Niek Brinkman, maar die gingen er niet in. Tim Slomp werd daarna van het veld gestuurd na een overtreding op Ingmar Reinders, die als een acrobaat door de lucht vloog. Pesse zette aan en was via Remmert Verbrugge dichtbij de 2-0, maar zijn inzet werd van de lijn getrapt. Aan de andere kant was Niels Striper dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot net voorlangs. Kort daarna viel de beslissing. Een vrije bal van Remmert Verbrugge liet doelman Berens los en Niek Brinkman was er als de kippen bij om in de rebound de 2-0 aan te laten tekenen. In de slotfase waren er kansen voor Ingmar Reinders en Remmert Verbrugge, maar het bleef bij een zakelijke 2-0 overwinning. Daardoor blijft Pesse goed meedoen om de bovenste plaatsen.

Pesse-Schoonebeek 2-0 (0-0)51. Remmert Verbrugge 1-0, 63. Niek Brinkman 2-0. Scheidsrechter: Jongman. Geel: T. Steffens (Schoonebeek), Nes (Pesse). Rood: 53. Slomp (Schoonebeek).Pesse: Waninge; Kolen, Otten, Zinger, Nes (70. Van Dam); Meijer, S. Hartman, Brinkman; Okken (46. Reinders), M. Hartman, Verbrugge (83. Priet).