Pesse boekt zakelijke zege op lastig SVV'04

Pesse boekt zakelijke zege op lastig SVV ’04

Schoonebeek - Pesse heeft een zakelijke 0-2 overwinning behaald op het fysiek spelende SVV ’04. Pesse was op alle fronten de betere ploeg, maar had moeite het overwicht in veel treffers uit te drukken. SVV ’04 bestreed de koploper met een enorme inzet, maar kwam niet verder dan drie kansen. Na een goede eerste helft van Pesse met een terechte 0-2 voorsprong, kon de ploeg dit niveau na rust niet vasthouden. Door de zege gaat Pesse fier aan kop met vijf punten voorsprong op nummer drie Ruinen, dat zondag naar Pesse komt. Nummer twee Raptim heeft twee duels minder gespeeld en vier  punten minder, dus kan bij een maximale score nog boven Pesse komen. Pesse had het op een drassig veld moeilijk tegen een stug verdedigend SVV’04, dat kort dekte. Het technisch vaardiger Pesse pakte direct een overwicht en kreeg enkele goede kansen. Na vijf minuten legde Sander Hartman de bal terug op Milan Kolen die hard uithaalde, maar zijn inzet werd van de lijn getrapt. In vijf minuten nam Pesse al vier corners, maar het stug verdedigende SVV ’04 bleef overeind. Daarna was Robin Ian Okken kansrijk, maar zijn schot was een prooi voor doelman Wiljo Wesseling. De derde kans van Pesse was wel raak. Sander Hartman stuurde Niek Brinkman weg, die de doelman passeerde. SVV ’04 gokte op de counter en werd voor rust een keer gevaarlijk via spits Sander Kocks, maar van ver schoot hij over. De combinaties van Pesse smoorden te vaak, waarna Remmert Verbrugge vaker de bal achter de laatste linie plaatste en dat bracht SVV ’04 meer in moeilijkheden. Ook de tweede treffer ontstond op die manier. Ingmar Reinders legde de bal over de defensie panklaar voor Milan Kolen, die Wesseling verschalkte.

Tweede helft

Na rust begon Pesse niet geconcentreerd, maar SVV ‘04 kon daar niet van profiteren. Na een kwartier nam Pesse het initiatief weer stevig in handen en dat leverde een goede kans op voor Ezra Meijer. Robin Ian Okken brak door over links en legde terug op Ezra Meijer, maar zijn inzet werd met de voet gered door Wesseling. Een schot van Niek Brinkman werd van de lijn gehaald. SVV ’04 was te onnauwkeurig in de passing om het Pesse echt moeilijk te maken. Alleen via een vrije bal van Rick Piek, die net naast ging, werd de thuisclub even dreigend. In de slotfase verzuimde het betere Pesse om ruimer afstand te nemen. Schoten van Ezra Meijer en Ingmar Reinders eindigden op de vuisten van Wesseling en een doelpunt van Robin Ian Okken werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Een lichtpunt was de rentree van spits Marco Hartman, die na lang blessureleed weer tien minuten ingezet kon worden. Pesse kan zich nu gaan opmaken voor de derby der derby’s van zondag thuis tegen Ruinen. SVV ’04-Pesse 0-2 (0-2)33. Niek Brinkman 0-1, 37. Milan Kolen 0-2. Scheidsrechter: Bos. Pesse: Waninge; Kolen, Verbrugge, Otten (80. Van Dam), Nes; Meijer, S. Hartman, Brinkman (73. Strijker); Okken (80. M. Hartman), Reinders, Priet (73. Hilberdink).