0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse blijft zonder puntverlies bij Beilen

Beilen - Pesse bleef ook in haar derde duel in Beilen zonder puntverlies door een treffer vlak voor rust van Frank Priet. Pesse verdiende de zege, omdat het meer balbezit had en technisch iets meer in huis had tegen een fysieke tegenstander, die slechts twee kansen creëerde. Ook Pesse kreeg weinig kansen, waardoor het een rommelige wedstrijd werd, die zich vooral op

het middenveld afspeelde. Dit is typisch zo’n wedstrijd, waarbij je de drie punten dankbaar meeneemt, maar vervolgens over de wedstrijd weinig woorden meer vuil maakt.


Pesse miste Robin Zinger, Jurgen Nes en Mike Bruinenberg wegens blessures. Heskamp koos voor de defensie voor Frank Priet en Bram Otten als backs en Milan Kolen en Erwin Strijker als het centrale duo. Robin Ian Okken begon als flankspeler. Pesse kende veel moeite met het moeilijk te bespelen veld van Beilen. Het gras was te hoog en oogde stroef, waardoor Pesse moeilijk haar geliefde combinatievoetbal kon spelen. ,,Wij hebben een ploeg die graag wil voetballen, maar dat was op dit veld onmogelijk,” stelt Yves Heskamp.

Beilen degradeerde net als Pesse naar de derde klasse, maar verloor vorige week met 3-1 bij Ruinen. Beilen is in eigen huis altijd zeer moeilijk te bestrijden. De thuisclub kiest vaak voor de lange bal en is fysiek sterk. Het eerste half uur leverde geen hoogstaand voetbal op. Pesse was wel meer in balbezit, maar kende moeite met het stroeve veld en de fysieke duels. Beilen
koos vooral voor de lange bal, maar organisatorisch stond het goed bij de gasten, die weinig weggaven. In het eerste bedrijf lukte er weinig bij beide ploegen. Beilen was gevaarlijk via Dyam Blaauw, maar zijn schot vloog over. Na een half uur kreeg Pesse haar eerste kans via een kopbal van Marco Hartman, die de lat raakte. In de rebound werd de inzet van Robin Ian Okken gesmoord in een woud van benen. Pesse had pech dat Niek Brinkman al na 36 minuten wegens een blessure het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Jari Hilberdink, die linksbuiten werd, waarna Ingmar Reinders een linie zakte. Beilen verscheen twee keer dreigend op rechts, maar de slechte voorzetten van Dyam Blaauw en Owen van der Werff kon Erwin Strijker probleemloos wegwerken. Terwijl veel toeschouwers rekening hielden met een 0-0 ruststand, zat het Pesse vlak voor rust enorm mee. Een inzet van Ezra Meijer werd geblokt en de bal rolde voor de voeten van de meegekomen Frank Priet, die van dichtbij doelman Remco Vos verschalkte. Dat was een fikse opsteker voor de gasten in een wedstrijd die muurvast zat.

Tweede helft
Na rust koos Beilen nog meer voor de lange bal, maar verdedigend stond Pesse ook na rust goed. Pesse kon via tegenaanvallen enkele keren dreigend worden, maar de eindpass ontbrak te vaak. Een voorzet van Robin Ian Okken verdween bijna via een Beilenaar in eigen doel. Na ruim een uur had Ingmar Reinders zijn ploeg op een 0-2 voorsprong kunnen zetten. De behendige Pessenaar zag het oogwit van doelman Remco Vos, maar lobde het leer naast het Beiler doel. Even later was Ezra Meijer dichtbij een treffer, maar zijn kopbal na een voorzet
van Robin Ian Okken verdween net voorlangs. Daardoor lukte het Pesse maar niet afstand te nemen, waardoor de stroperige wedstrijd spannend bleef tot het eind. De enige kans voor Beilen was voor Wouter Dijk, maar zijn schot belandde op de vuisten van Ruben Waninge. In de hectische slotfase kreeg Frank Priet twee keer geel, dus rood. Beilen hoopte met hoge ballen in de doelmond op een meevaller, maar Pesse bleef overeind en nam een zeer

belangrijke 0-1 zege mee naar huis. ,,Wij waren de bovenliggende partij, maar de eindpass kon beter,” zegt Pesse-trainer Yves Heskamp. ,,We hadden het organisatorisch beter op orde dan vorige week. Wij hebben een ploeg die graag wil voetballen, maar dat was erg moeilijk op het hobbelige veld met te lang gras. Ik ben heel blij met negen punten uit drie duels.”

Beilen-Pesse 0-1 (0-1)
42. Frank Priet 0-1. Scheidsrechter: Lemmen. Geel: Bos, Smit, Dijk, vd Werff (Beilen), S. Hartman (Pesse). Rood (2x geel): 88. Priet (Pesse).
Pesse: Waninge; Priet, Kolen, Strijker, Otten; Brinkman (36. Hilberdink), S. Hartman, Meijer; Reinders, M. Hartman, Okken.


Uitslag

Op 8 okt.
 om 14:00
0
Beilen 1
-
vs
1
Pesse 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Reinier de Boer - 10 oktober, 2023
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor