0528 241 547 De Marke 4, 7933 RD Pesse
Pesse blijft koploper

Boijl- Pesse blijft maar goede zaken doen in de derde klasse E. Ook van Trinitas wist het te winnen en weer toonde de ploeg haar veerkracht door na een achterstand terug te komen. In een open wedstrijd namen de mannen van Kramer de punten mee naar Pesse.


Gelijkmaker op slag van rust

Trinitas laat zien dat het niet zomaar voor Pesse aan de kant gaat en laat zien over een voetballende ploeg te beschikken. Zo gebeurt het ook dat Pesse op achterstand komt na een doelpunt van de Weert. Daarna schakelt Pesse een paar tandjes bij maar moet het ook opletten dat het niet op de counter teveel ruimte weggeeft. De eerste kans van de Pessenarenkomt op naam van Verbrugge. Maar zijn kopbal na de voorzet van Veninga gaat naast het doel. Na deze eerste kans blijft Pesse doorgaan maar schoten van Van Wijk en Veninga zijn tot tweemaal toe een prooi voor doelman Betten van de thuisploeg. Maar vlak voor de rust weet Pesse toch toe te slaan. Het is Verbrugge die de hoek ingestuurd is door Strijker. Oog in oog met de verdediger weet hij de voorzet toch langs de verdediger te krullen. Tegen deze voorzet is het de slimme loopactie van Van Slooten dat ervoor zorgt dat hij vrij voor de doelman de bal binnen kan tikken. Bijna kan het nog mooier worden voor Pesse maar het schot van Strijker uit de tweede lijn gaat net over het doel heen.


Individuele klasse

Na de rust komt Trinitas sterker uit de kleedkamer, het weet wat meer Pesse haar dwang op te leggen. Maar het komt niet door de goed spelende defensie van de Pessenaren heen. Daarentegen lijkt Pesse eerst wat zoekende maar komt het wel na verloop van tijd in haar spel. Het laat weer het combinatie voetbal zien en durft naar voren te voetballen. Het wachten is op een beloning. En die komt na ongeveer twintig minuten spelen in de tweede helft. Een pass van Van Arkel komt op de borst van Verbrugge. Deze omspeelt daarna zijn directe tegenstander en schiet de bal tegendraads tegen de touwen langs Betten. In de slotfase van de wedstrijd probeert Trinitasde druk op te voeren op zoek naar een punt. Het schot van Vande Berg is hard maar Waninge weet sterk redding te brengen. Doordat Trinitas alleen maar aan aanvallen denkt, geeft het de Pessenaren de ruimte. Dit vult de gastploeg slim in met het inbrengen van de rappe Slomp. Deze heeft ook een grote rol bij de genade slag voor Trinitas. Hij draait eerst handig langs zijn verdediger waarna hij de zestienmeter ingaat, in een uiterste poging tackelt Mooyman voor de bal maar raakt hij de aanvaller. Leidsman Hooijer twijfelt niet en legt de bal direct op de stip. Vanaf elf meter blijft Verbrugge rustig en schiet hij de derde voor zijn ploeg hard binnen. Pesse kan het nog mooier maken in de slotfase maar mist de scherpte voor het doel. Volgende week kan Pesse de eerste periode pakken.


Opstelling Pesse: Waninge, Moes, Kleine, van Wijk, Veninga, Poeste (de Vries), Strijker, Meijer, van Arkel, Verbrugge en van Slooten (Slomp).


Uitslag

Op 3 nov.
 om 14:00
1
Trinitas 1
-
vs
3
Pesse 1   |   Deel op facebook      |   Deel op twitter

Door Rens Steenbergen - 03 november, 2019
Volgende wedstrijd
3e klasse P
Team
G
W
G
V
PNT
1.
Beilen 1
Beilen 1
0
0
0
0
0
2.
EMMS 1
EMMS 1
0
0
0
0
0
3.
SC Erica 1
SC Erica 1
0
0
0
0
0
4.
HODO 1
HODO 1
0
0
0
0
0
5.
HOVC 1
HOVC 1
0
0
0
0
0
6.
Pesse 1
Pesse 1
0
0
0
0
0
7.
Ruinen 1
Ruinen 1
0
0
0
0
0
8.
VV Sleen 1
VV Sleen 1
0
0
0
0
0
9.
SVV'04 1
SVV'04 1
0
0
0
0
0
10.
vv Sweel 1
vv Sweel 1
0
0
0
0
0
11.
Titan 1
Titan 1
0
0
0
0
0
12.
Wacker 1
Wacker 1
0
0
0
0
0
Speelschema
Op het moment staan er geen wedstrijden gepland.
Hoofdsponsor