Pesse bekert verder na zakelijke zege

Smilde - Pesse heeft de eerste knock out ronde bereikt door een 0-3 zege op vierdeklasser Smilde ’94. Na vijf minuten leidde Pesse al met 0-2 en leek een forse overwinning een kwestie van tijd. De gasten zakten weg en wisten zich geen raad met de sterk defensieve speelwijze van Smilde ’94. Een slordig spelend Pesse wist er na rust slechts een treffer aan toe te voegen, maar eindigde wel als eerste in de poule met VKW 2 als tweede.

Voor de wedstrijd stonden VKW 2 en Pesse op gelijke hoogte met elk vier punten uit twee duels. VKW 2 ging op bezoek bij Witteveense Boys en Pesse bezocht vierdeklasser Smilde ’94. Bij winst van beide ploegen, waar iedereen van uitging, zou het doelsaldo beslissen over wie er verder zou bekeren. Voor Pesse was het zaak zoveel mogelijk treffers te maken tegen een ploeg, die al uitgeschakeld was en nog geen punt had verzameld. De gasten maakten daar in de beginfase echt werk van, want het startte voortvarend aan het derde bekerduel van dit seizoen en leidde na vijf minuten al met 0-2 door treffers van Marco Hartman en Jurgen Nes. Hartman passeerde doelman Blaauw met een schot in de verre hoek. Daarna soleerde Jurgen Nes langs een paar spelers en schoof het leer in de rechter hoek. Even later kopte Sander Hartman goed in, maar werd de bal van de doellijn getrapt. Wie dacht dat Pesse door zou drukken, kwam bedrogen uit. Het tempo nam af en Pesse vond geen gaatje meer in het overvolle strafschopgebied. Smilde verdedigde voornamelijk en koos voor lange ballen naar spits Stefan Klok en kreeg in de counter drie kansjes, maar de precisie ontbrak. Het werd een wedstrijd op de helft van Smilde, dat niet tot voetballen toe kwam en de bal al snel weer inleverde bij Pesse. De bezoekers waren niet creatief genoeg, waardoor het defensieve Smilde nauwelijks in de problemen kwam. Vlak voor rust kreeg Pesse pas haar derde kans via Ingmar Reinders, maar zijn schot werd gered door doelman Tom Blaauw.
Tweede helft

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde met éénrichtingsverkeer naar doelman Blaauw. Erwin Strijker en Rick Witten kwamen in de ploeg voor Bram Otten en Frank PrietAl snel bracht Marco Hartman met een halve omhaal er knap 0-3 van. Na een voorzet van rechtsvolleerde de spits de bal via de binnenkant van de paal in het net. Marco Hartman soort er in de beker en in de oefenwedstrijden al lustig op los. In zes wedstrijden trof hij al dertien keer doel.

Pesse kon daar echter geen goed gevolg aan geven. Smilde ’94 werd daarentegen zelfs dreigender in de counterDe thuisclub kreeg kansen via Silvan ten Cate, Stefan Klok, Robert Klok en Rik Koers, maar Pesse-doelman Ruben Waninge verrichtte enkele knappe reddingen. Vooral de redding van dichtbij na de inzet van Rik Koers was knapIn de slotfase werd Pesse pas weer gevaarlijk via Marco Hartman en Ingmar Reinders. Na een fraaie combinatie tussen het duo knalde Reinders op de lat. Even later werd een inzet van Marco Hartman geblokt. Pesse-trainer Yves Heskamp was niet tevreden over het vertoonde spel, maar was wel erg blij met een plaats in de volgende bekerronde. ,,Dat waren we eigenlijk ook wel aan onze stand verplicht,” stelt hij. Zondag begint voor Pesse de competitie met een uitwedstrijd tegen Schoonebeek.

Smilde ’94-Pesse 0-3 (0-2)
3. Marco Hartman 0-1, 5. Jurgen Nes 0-2, 48. Marco Hartman 0-3. Scheidsrechter: Westemeijer. Geel: M. Hartman (Pesse).Pesse: Waninge; Priet (46. Witten), Kolen, Otten (46. Strijker), Nes; Brinkman (74. Ten Oever), S. Hartman, Bruinenberg; Reinders, M. Hartman, Hilberdink (63. Vredeveld).