Pesse bekert verder na vermakelijk duel met Ruinerwold.

Pesse - Pesse zit door een 5-3 zege op Ruinerwold in de koker voor de eerste knock out ronde van het bekertoernooi. Pesse had aan een punt genoeg, maar moest flink aan de bak tegen de verrassend sterke vierdeklasser. De ploeg van trainer Yves Heskamp speelde niet haar beste bekerwedstrijd, maar scoorde toch vijf keer, dat tot tevredenheid in het Pesser kamp leidde.

Pesse was de favoriet in dit bekerduel, maar het sterk vernieuwde Ruinerwold, dat elf spelers zag vertrekken, bood zeer goed tegenstand. Dat leek er in de eerste tien minuten nog niet op, want toen leidde Pesse al met 2-0 door treffers van Niek Brinkman en Leon Brink. Na zes minuten kreeg Niek Brinkman de bal met de kluts mee en verschalkte vervolgens de nieuwe doelman van Ruinerwold, Jacco Jongschaap. Drie minuten later leek Pesse al op rozen te zitten, nadat Leon Brink een voorzet van rechts binnen gleed. Robin Okken verzuimde vrij voor doelman Jacco Jongschaap de 3-0 binnen te tikken, maar dat lukte niet. Dat kwam Pesse duur te staan, want tien minuten later kwam Ruinerwold langszij via knappe treffers van Bart Herskamp en Bert de Boer. Eerst scoorde Bart Herskamp en kort daarna plaaggeest van Pesse Bert de Boer. Daarna was Pesse even van slag en had het geluk dat Ruben Buld twee goede kansen niet benutte. Het zat Pesse opnieuw mee, toen de thuisclub vlak voor rust op 3-2 kwam. Een voorzet van Mike Bruinenberg werd knap in de bovenhoek getikt door Ezra Meijer.

Tweede helft Pesse begon na rust goed en kreeg een levensgrote kans via Leon Brink, die vrij voor Jongschaap hoog over knalde. Even later kreeg Pesse daarvoor de rekening gepresenteerd, want Bert de Boer rondde een voorzet van Martijn Buld netjes af: 3-3. De gasten konden daar niet lang van genieten, want drie minuten later nam Pesse weer de leiding. Julian van Bohemen legde Robin Okken neer en het slachtoffer benutte zelf het buitenkansje. Twintig minuten voor tijd bracht Mike Bruinenberg de marge op twee treffers door het leer in de linker hoek te prikken. De strijd ging op en neer, waarbij Robin Okken de lat raakte. Invaller Lars Profijt, die lang geblesseerd is geweest, had de 6-3 op zijn schoen, maar vrij voor Jongschaap kon hij zijn entree geen glans geven met zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club. ,,Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel vijf keer gescoord en drie bekerwedstrijden gewonnen,” zegt Pesse-trainer Yves Heskamp. Zondag start Pesse de competitie met een uitwedstrijd in Slagharen tegen EMMS. ,,We gaan met een goed gevoel de competitie in.

” Pesse-Ruinerwold 5-3 (3-2) 6. Niek Brinkman 1-0, 9. Leon Brink 2-0, 24. Bart Herskamp 2-1, 27. Bert de Boer 2-2, 45. Ezra Meijer 3-2, 55. Bert de Boer 3-3, 58. Robin Okken 4-3 (strafschop), 71. Mike Bruinenberg 5-3. Scheidsrechter: Spiegelaar. Geel: Vetrennikov (Pesse), Kooiker, van Bohemen (Ruinerwold). Pesse: Waninge; Ten Oever (73. Profijt), De Haas, Nes, van Dijk (35. Vetrennikov); Meijer, Brinkman, Bruinenberg; Okken (81. Van Arragon), Brink (46. Kolen), Vredeveld.