Pesse behaalt ruime zege op Oranje Zwart

Pesse - Pesse heeft door een zwaar verdiende 3-0 overwinning op het krachteloze Oranje Zwart de tweede plaats weer ingenomen. Na elf minuten leidde Pesse al met 2-0 en kreeg daarna kansen genoeg om een ruime zege te realiseren. De thuisclub kreeg zo’n dertien goede kansen, maar door een gebrek aan koelbloedigheid bleef het verdedigende OZ een forse nederlaag bespaard.

Pesse miste voor deze inhaalwedstrijd Ingmar Reinders, Milan Kolen en de geschorste Frank Priet. De thuisclub was favoriet in dit duel en maakte dat al snel waar, want na elf minuten stond Pesse al met 2-0 voor. Na zeven minuten passeerde Robin Ian Okken doelman Marcel Petter en schoof het leer in de rechter hoek. Nog geen vier minuten later moest Petter opnieuw vissen na een fraaie aanval door het midden. Sander Hartman lanceerde Marco Hartman, die met een bekeken lob Petter kansloos liet. Oranje Zwart kwam nauwelijks over de middenlijn en bij balbezit zat Pesse er kort op, waardoor snel de bal weer heroverd werd. Pesse combineerde vlot en kreeg kansen via Remmert Verbrugge, Robin Zinger en Robin Ian Okken, maar de precisie ontbrak. Oranje Zwart kreeg in de hele wedstrijd een goede kans en dat was vlak voor rust toen Jordi Hoorn vrij voor de kleumende doelman Ruben Waninge verscheen, maar Waninge redde knap. Bij rust leidde Pesse met 2-0 en daar kwamen de gasten goed mee weg.

Tweede helft
Vlak na rust pakte Pesse de draad weer op en kreeg kansen via Ezra Meijer en Robin Ian Okken, maar doelman Petter redde goed. Na een voorzet van Robin Ian Okken kopte RemmertVerbrugge op de lat, maar daarna werd Pesse onzorgvuldiger en bleef Oranje Zwart een periode vrij eenvoudig overeind. In de slotfase zette Pesse weer even aan en was Bennie van Dam dichtbij een treffer na een gekraakt schot van Robin Ian Okken, maar Petter lag in de weg. Daarna kreeg Niek Brinkman een goede kans, maar van dichtbij mikte hij over. Even later had Niek Brinkman de 3-0 op zijn schoen na een fout in de defensie van Oranje Zwart. Brinkman verscheen oog in oog met Petter, maar twijfelde te lang, waardoor Petter kon ingrijpen. Drie minuten voor tijd werd de suprematie van Pesse uitgedrukt in een derde treffer. Remmert Verbrugge zette vanaf rechts voor en verdediger Jurgen Nes tikte bij de tweede paal binnen. Pesse deed wat het moest doen en beleefde een vrij gemakkelijke middag tegen een kansloos Oranje Zwart dat nog niet eerder met meer dan een doelpunt verschil verloor. Pesse-trainer Yves Heskamp was blij met de zege, maar minder met het vertoonde spel. ,,We hebben zwaar verdiend gewonnen, maar over het algemeen speelden we onder de maat. Voor rust maakten we twee mooie doelpunten, maar we hadden er veel meer kunnen maken. We kregen kansen genoeg. Oranje Zwart had weinig te vertellen.”

Pesse-Oranje Zwart 3-0 (2-0)
7. Robin Ian Okken 1-0, 11. Marco Hartman 2-0, 87. Jurgen Nes 3-0. Scheidsrechter: Draaijer. Geel: van Dam (Pesse)
Pesse: Waninge; Otten, van Dam, Zinger, Nes; Meijer (61. Strijker), S. Hartman, Brinkman; Okken, M. Hartman, Verbrugge (88. Vredeveld).