Pesse begint met nipte zege op USV

Pesse - Pesse is de voorbereiding begonnen met een 4-3 zege op vierdeklasser USV uit Nieuwleusen. De thuisclub speelde een sterke eerste helft en de 2-0 ruststand gaf de verhoudingen minimaal weer. Na rust zakte Pesse weg en werd USV sterker, dat terugkwam tot 2-2. Na een omzetting nam Pesse het initiatief over en liep uit naar 4-2, waarna USV in de slotfase de eindstand op 4-3 bepaalde.

Pesse speelde een puike eerste helft met verzorgd combinatievoetbal in een hoog tempo. USV kon dat niet bijhouden, al was de eerste kans wel voor de gasten. De eerste kans voor de thuisclub leverde al snel de 1-0 voorsprong op. Na een voorzet van Rick Bazuin tikte Marco Hartman binnen. Daarna bleef Pesse de betere ploeg, maar kwam niet verder dan enkele mogelijkheden, maar geen echte uitgespeelde kansen. Het duurde tot de 25 ste totdat Pesse de voorsprong vergrootte. Ingmar Reinders schoot goed in, doelman Frank Kooiker liet los, waarna Niek Brinkman er als de kippen bij was om de 2-0 op het scorebord te brengen. Vlak voor rust was Mike Bruinenberg dichtbij de 3-0, maar zijn schot werd geblokt. In de eerste helft had Yves Heskamp al drie keer gewisseld en na rust vonden er nog meer wissels plaats. Pesse begon niet goed aan het tweede bedrijf. USV dat vijf spelers had gewisseld, startte sterk en zette Pesse vast op eigen helft. Na een afgekeurd doelpunt kwam USV terug in de wedstrijd door een treffer van Leon Kooiker. USV was feller in de duels en Pesse had het
moeilijk. De gasten sneden er enkele keren gemakkelijk doorheen, maar de afwerking bleef nog uit. Pas na een uur kreeg Pesse haar eerste kans van de tweede helft, maar Ingmar Reinders trof de voet van de USV-doelman Thijs van Vliet. In plaats van 3-1 werd het 2-2 door opnieuw een treffer van Leon Kooiker, die na een lange bal over de defensie langs doelman Robin Okken schoot. Pesse dreigde nog verder in de problemen te komen, maar vrij onverwacht maakte Mike Bruinenberg er met een mooi lobje snel 3-2 van. Na opnieuw enkele
wissels stonden er nog maar drie spelers van vorig seizoen in de ploeg: Niek Brinkman, Milan Kolen en Sander Hartman. Na het inbrengen van Niek Brinkman heroverde Pesse de overmacht op het middenveld. Hij was het ook die een kwartier voor tijd 4-2 maakte. Na een fraaie combinatie tussen Sander Hartman en Jari Hilbrink schoof Niek Brinkman het leer langs doelman Van Vliet in de verste hoek. Dit leek de eindstand te worden, maar door een onachtzaamheid in de Pesser defensie bracht Stefan Klein de eindstand op 4-3.

Pesse-USV 4-3 (2-0)
8. Marco Hartman 1-0, 25. Niek Brinkman 2-0, 47. Leon Kooiker 2-1, 62. Leon Kooiker 2-2, 63. Mike Bruinenberg 3-2, 76. Niek Brinkman 4-2, 86. Stefan Klein 4-3. Scheidsrechter: vd Steen.

Pesse: Okken; Bazuin (63. Nes), Strijker (46. Kolen), Witten, Vredeveld (34. Evenhuis. 74. Vredeveld); Brinkman (34. Bruinenberg), S. Hartman (82. Steenbergen), Hilbrink (46. Ten Oever); Steenbergen (34. Casander), I. Reinders (63. Brinkman), M. Hartman (63. Hilberdink. 81. T. Reinders).